Jégkorong: Sarciá mégis csigolyatörést szenvedett az Újpest ellen

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 16:28
null
Először jó hírek érkeztek Sarciá Antonino állapotáról (Fotó: utehoki.hu)
Mint beszámoltunk róla, egy ütközés után mozdulatlanul maradt a jégen az Újpest–Ferencváros Erste Liga-mérkőzésen a zöld-fehérek fiatal védője, Sarciá Antonino, akit hosszas ápolás után, hordágyon kellett levinni a jégről, s kórházba szállították. Az FTC először jó híreket közölt a játékos állapotáról hétfőn kora délután, később viszont kiderült, mégis komoly a sérülés.

A klub hétfőn kora délutáni közleményében beszámolt róla, Sarciát szerencsére nem kell műteni, s már haza is engedték a kórházból, otthon folytatja a lábadozást.

A kórházi zárójelentés szerint a védőnek elmozdult a nyakcsigolyája, de idegsebészeti beavatkozásra nincs szükség, csupán 12 hétig nyakmerevítő gallért kell hordania. Sarciának az ütközés következtében a térde is megsérült, ám a diagnózis szerint ezt zúzódással megúszta.

Sarciá egyébként már a mérkőzés utáni este üzent a kórházból.

FRISSÍTÉS, 16.15

Az FTC jégkorongszakosztálya délután újabb közleményében jelezte: Sarciá elmondása szerint a kézhez kapott eredmények alapján az orvosok a nyakcsigolyánál törést állapítottak meg, nem pedig elmozdulást.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
UTE–FTC-TELEKOM 4–2
(2–2, 1–0, 1–0)
Budapest, Megyeri út, 812 néző. Vezette: Haszonits, Mach, Balla, Kocsány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik