Jégkorong: Jelenleg apró dolog, hogy nem lesz jövőre vb – Sean Simpson

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2020.12.16. 12:38
A lettek lemondták a tornát, így a héten a magyar és a házigazda lengyel jégkorong-válogatott két mérkőzést játszik egymással Katowicében. A keddi, bő két órás edzés után Sean Simpson szövetségi kapitány és Nagy Gergő beszélt az NSO Tv-nek, többek között a divízó I-es világbajnokság törléséről is.

„Vas Márton hívott a hírrel, hogy törölték a divízió I-es vb-t – idézte fel Sean Simpson, hogy tudta meg a hír. – Sajnálatos. Nehéz időket élünk, sok mindent törölnek, kemény időszakon megy át a koronavírus miatt a világ. Csalódottak vagyunk, viszont ahhoz képest, ami most történik, ez csak egy apró dolog. El kell fogadnunk, tovább kell lépnünk, a jövőre koncentrálni.”

A magyar válogatott ezúttal az Erste Ligában szereplő játékosokkal utazik Katowicébe, Sean Simpson több fiatalnak is bizonyítási lehetőséget ad a tornán. Elmondta, természetes, hogy nem mindegyik tornán tud a legjobb összeállításában szerepelni a csapat.

„Egyébként sem csak a következő nagy tornára kell készülni, hanem hosszú távon kell építkezni. Lehet, hogy azok a fiatalok, akik játszanak ezen a tornán, 2-3 év múlva meghatározó játékosai lesznek a válogatottnak.”

Videónkban Nagy Gergő is beszél arról, mit vár a lengyelországi tornán, valamint az is szóba kerül, csalódottak-e, hogy az olimpiai selejtezős ellenfelünk, Lettország a koronavírus miatt nem tud jégre léoni Katowicében.

A magyar válogatott csütörtökön 18.45-től, míg pénteken 17.45-től játszik a lengyelekkel, utóbbi mérkőzést az m4sport.hu-n lehet követni élőben.

A MAGYAR JÉGKORONG VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok

Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC)
Hátvédek
Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (UTE), Kiss Roland (DEAC), Dóczi Zsombor (MAC HKB Újbuda), Bukor Rajmund (Opten Vasas HC), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Sarcia Antonino (FTC-Telekom), Vokla Roland (DEAC)
Csatárok

Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub), Dézsi Bence (Titánok), Bodó Christopher (UTE), Sági Martin (FTC-Telekom), Benk András (UTE), Szabad Kevin (UTE), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC HKB Újbuda), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Majoross Barnabás (MAC HKB Újbuda), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vincze Péter (UTE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik