Jégkorong: Hetényi szeretné, ha az NHL-ben védene a fiatal kapus

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.11.14. 08:39
Az ukránok elleni helyosztón három újoncot is avatott a magyar jégkorong-válogatott a Sárközy Tamás-emléktorna utolsó napján. Közülük Horváth Dominik és Schlekmann Márk osztotta meg gondolatait a debütálásról az NSO Tv-vel. 

Hetényi Zoltán még a keddi sajtónyilvános edzés után beszélt a Nemzeti Sport újságírójának arról, hogy Horváth Dominik az a kapus, akit első magyarként látni szeretne az NHL-ben védeni. Ezt a véleményt a Hydro Fehérvár AV19 21 éves játékosával is megosztottuk, miután bemutatkozott a magyar válogatottban.

„Nekem ezt nem mondta. Jó a kapcsolatom vele, most ismertem meg az összetartás alatt közelebbről. Nagyon rendes volt velem, ahogy Rajna Miklós is, nagyon sokat segítettek, és szurkoltak nekem az ukránok elleni meccs alatt. Jólesett, hogy így támogatnak” reagált a felvetésünkre, s azt is hozzátette, hogy mindkét kapus a gyerekkori példaképe, így megtiszteltetés volt velük dolgozni.

Videónkban részletesen is beszél arról, hogy az előzetes tervekkel ellentétben – Rajna megsérült a bemelegítés során – hogyan került a magyar válogatott kapujába az ukránok elleni helyosztó előtt. Emellett az ugyancsak debütáló Schlekmann Márkkal értékelik a 2–1-re elvesztett mérkőzést, szóba kerül a Kevin Constantine-nal közös munka, továbbá a BJA HC csatára is megosztja velünk, hogyan élte meg a bemutatkozását a válogatottban.

JÉGKORONG, SÁRKÖZY TAMÁS EMLÉKTORNA
MAGYARORSZÁG–UKRAJNA 1–2(0–2, 0–0, 1–0)
Tüskecsarnok,1346néző.Vezette:Pálkövi, Rencz, Kedves, Szabó Dávid
MAGYARORSZÁG:
Horváth Dominik – Szirányi, Fejes / Garát, Pozsgai / Dóczi (1), Kiss R. / Vokla, Pokornyi – Galló, Schlekmann, Páterka / Vincze P. (1), Sárpátki 1, Vas J. / Nagy K., Császár, Szigeti / Tóth R., Ambrus G., Kreisz B.Edző:Kevin Constantine
UKRAJNA:
Zaharcsenko – Merezsko (1), Ratusni / Matusevics, Pangelov-Juldasev / Andreikiv, Hrebenik / Tolsztusko, Celogorodcev – Krivoszapkin 1, Jalka, Nimenko / Mazur, Mihnov, Pereszunko / Korencsuk, Szimcsuk, Traht 1 / Pancsenko, Ruzsnikov, Vorona.Edző:Vadim Sahrajcsuk
Kapura lövések:
31–32.
Gól – emberelőnyből:2/0, ill. 3/0

MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine:
– Élveztük az egész tornát, természetesen most is nyerni szerettünk volna, de a legfontosabb az volt, hogy megismerjem a játékosaimat, és lefektessük az alapjait a leendő játékrendszerünknek. Mindenki nyitott volt az újdonságokra, amit nagyra értékelek. Külön öröm, hogy minden kerettagnak játéklehetőséget tudtunk adni.
Vadim Sahrajcsuk:
– Elégedett vagyok a mérkőzéssel, de ennél most fontosabb dolgok is vannak. Szeretném az országunknak, és az azt védőknek ajánlani ezt a sikert. Nagyon köszönjük a torna szervezését, mert igazán jó volt Budapesten játszani. Nyerni szerettünk volna, és örülök, hogy ez sikerült is a srácoknak vasárnap.

DÖNTŐ
Olaszország–Franciaország 4–3(3–1, 0–1, 0–1, 0–0) – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik