Jégkorong: „Hatalmas motiváció az olimpia. Büszkévé akarjuk tenni az országot!”

PUSZTAI VIOLA (RIGA)PUSZTAI VIOLA (RIGA)
Vágólapra másolva!
2021.08.25. 17:23
Sean Simpson a Nemzeti Sportnak adott interjújában a magyar labdarúgó-válogatotthoz hasonlította a hokisaink helyzetét az olimpiai selejtezőn. Mint mondta, az Eb előtt mindenki leírta Marco Rossi csapatát, amely kellemetlen meglepetésben részesítette a nagynevű riválisokat. A magyar férfi jégkorong-válogatott is éppen erre készül Rigában. 

„Sportolóként az ember már eleve minden meccset meg akar nyerni. Ha papíron le is írják, az még jobban doppingolja. Arról nem is beszélve, hogy a csapat gerincének ez pályafutása talán utolsó lehetősége, hogy olimpián szerepelhessen. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, mindenkitől sokkal több kell, mint a megszokott. Szeretnénk az országot büszkévé tenni!” – jelentette ki Nagy Gergő, aki videónkban arra is választ adott, rosszkedvvel ébredt-e, miután a Fradinak nem sikerült bejutnia a BL csoportkörébe.

Sofron Istvánugyancsak elmondta, hatalmas motivációt jelent az olimpia, s bár picit leírják a magyar csapatot, érez magukban annyi erőt, hogy megnehezítsék az esélyesebbnek tartott riválisok dolgát.

Videónkban szóba kerül a szerdai edzés, a franciák elleni csütörtöki nyitó meccs, valamint arról is beszélnek a fiúk, mennyit jelent majd nekik a meccseken a magyar szurkolók támogatása a lelátóról.

Jégkorongozóink borsot akarnak törni az esélyesebb riválisok orra alá az olimpiai selejtezőn (Fotó: Madarász Milán/Magyar Jégkorong Szövetség)
Jégkorongozóink borsot akarnak törni az esélyesebb riválisok orra alá az olimpiai selejtezőn (Fotó: Madarász Milán/Magyar Jégkorong Szövetség)

OLIMPIAI SELEJTEZŐ, FÉRFIAK, 4. (UTOLSÓ) KÖR, E-CSOPORT (RIGA)
1. FORDULÓ
Augusztus 26., csütörtök, 14.30:
Franciaország–Magyarország(M4 Sport)
Augusztus 26., csütörtök, 18.30:Olaszország–Lettország
2. FORDULÓ
Augusztus 27., péntek, 15.00:
Franciaország–Olaszország
Augusztus 27., péntek, 19.00:Lettország–Magyarország(m4sport.hu–élő, M4 Sport– felvételről 23.15-től)
3. FORDULÓ
Augusztus 29., vasárnap, 12.00:
Magyarország–Olaszország(M4 Sport)
Augusztus 29., vasárnap, 16.00:Lettország–Franciaország

A csoport győztese jut ki a pekingi téli olimpiára (2022. február 4–20.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik