Jégkorong: „Ha meg tudnám jósolni a meccsek eredményét, Vegasban élnék”

K. G., P. V.K. G., P. V.
Vágólapra másolva!
2022.04.08. 09:24
Másodszor is a Red Bull Salzburg hagyta el győztesen a jeget az ICEHL döntőjében, miután 5–3-ra nyert a Hydro Fehérvár AV19 otthonában. A vereség ellenére a szurkolók vastapssal jutalmazták a nagyot küzdő csapatukat, amely egy öt perces emberhátrányt is kivédekezett. Többek között erről is beszélt a két gólt szerző Hári János, illetve Kevin Constantine vezetőedző az NSO Tv-nek.  

„Sokat kivett belőlünk, hogy a második harmadban Shaw kiállítása után emberhátrányban voltunk. De az, hogy ezt sikerült kivédekeznünk, erőt is adott, és miután kiegészültünk, még ebben a játékrészben tudtunk helyzeteket kialakítani. Tehát ezt jól kezeltük mentálisan, és visszajöttünk a meccsbe. A harmadik harmadban mi is játszhattunk emberelőnyben, az egyikből be is ütöttük az egyenlítő gólt. De egy olyan szerencsétlen találattal kikapni, mint amilyen a Salzburg negyedik gólja volt, borzalmas” – mondta Hári János.

A két gólig jutó csatár videónkban kitér a szurkolók meccs utáni reakciójára, valamint beszél arról is, mit lehetne tenni még a győzelem érdekében a szombati, harmadik meccsen. Kevin Constantine vezetőedző ezzel kapcsolatban nem szeretett volna jóslatokba bocsátkozni, úgy foglalmazott, ha meg tudná jósolni a meccsek eredményét, akkor Vegasban élne, és ezekre fogadna.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FEHÉRVÁR AV19–RED BULL SALZBURG (osztrák) 3–5
(1–1, 1–2, 1–2)
Székesfehérvár,
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok,3200néző.Vezette:M. Nikolic (osztrák), Zrnic (szlovén) – Durmis (szlovák), Zgonc (szlovén)
FEHÉRVÁR AV 19:Tirronen – Nilsson, Atkinson / Campbell (1), Fournier / Horváth M., Dahlroth / Szabó D., Rétfalvi – KURALT (2), HÁRI J. 2 (1), Shaw (1) / Petan 1, Bartalis, Erdély / Terbócs, SARAUER, Jacobs / Mihály, Németh K., Magosi.Edző:Kevin Constantine
RED BULL SALZBURG:
Tolvanen – LoVerde, HEINRICH (3) / Brennan 1, Dalhuisen / Pallestrang, Kanzig / Zündel, Predan – P. SCHNEIDER 2 Nissner, Raffl (1) / P. Huber, JÄRVINEN (2), LEBLER 2 / Hochkofler, Baltram, Wukovits (1) / Loney, Leonhardt, Harnisch.Edző:Matt McIlvane
Gól: Hári(11:39 – Kuralt, Campbell),Hári(22:57 – Shaw, Kuralt),Petan(53:51 – Hári – emberelőny), ill.Brennan(18:16),P. Schneider(24:44 – Heinrich, Wukovits – emberelőny),Lebler(27:24 – Järvinen, Heinrich),Lebler(54:50 – Järvinen),P. Schneider(57:08 – Raffl, Heinrich – üres kapuba)
Kapura lövések:18–32
Gól – emberelőnyből:4/0, ill. 3/1

Fegyelmi büntetések:végleges kiállítás (Shaw)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik