Jégkorong: finn centert igazolt a MAC

Vágólapra másolva!
2022.06.07. 10:10
null
A finn center, Jesperi Viikilä a MAC-nál folytatja pályafutását (fotó: MAC Budapest)
Az Erste Liga legutóbbi kiírásának hatodik helyén végző MAC HKB közösségi oldalán adta hírül, hogy a szlovén HDD Jesenice 27 éves finn centerével, Jesperi Viikilävel erősítette meg keretét.

 

A balkezes csatár az AlpsHL ligában 34 mérkőzésen 51 pontot szerzett (20 gól, 31 gólpassz), miközben +34-es plusz-mínusz mutatóval zárta az idényt, s egészen döntőig segítette eddigi csapatát. A rájátszásban pedig tizennégy mérkőzésen újabb három gól és nyolc assziszt került a neve mellé, míg az alpesi ligában nyolc mérkőzésen hat gólt és 19 gólpasszt jegyzett.

Jesperi Viikilä pályafutását a finn Pelicansnál kezdte, majd több finn csapat után Lengyelországon keresztül került Szlovéniába, mielőtt a MAC-hoz igazolt volna.

„A tavalyi idény első edzőmeccsét a Jesenicével játszottuk, mivel előtte három napot voltunk jégen, akkor nagyon kikaptunk tőlük. Mindig is szerettem a szlovén hokit, mert jól, kombinatívan és nagyon gyorsan játszanak. Felfigyeltem a csapatban pár finn srácra, ezek közül az egyik Viikilä volt. Nagyon motiváltan és erőszakosan játszott, pedig még csak augusztus elejét írtuk. Megragadt bennem a játéka, és amikor lehetőségeinkhez mérten próbáltunk légióst keresni, az ő neve is felbukkant. Láttam sok mérkőzésüket, ő egy nagy munkabírású játékos, aki összhangban játszik a társaival, jól védekezik, fizikálisan is rendben van, nagy erősítés tud lenni. Nem csak a meccseken várok tőle sokat, hanem a hétköznapokban is, hogy ezt a fajta energiát és motiváltságot beleverje a fiatalokba” – mondta Viikiläról Kangyal Balázs, a MAC HKB vezetőedzője.

„Alig várom, hogy megtehessem a következő lépést a karrieremben és nagyobb szerephez juthassak ebben a keményebb bajnoki sorozatban. A csapattól sikert várok, magamtól pedig azt, hogy kiváló szezont fussak és egészséges maradjak. Klasszikus center vagyok, aki a védekezésből is kiveszi a részét. Szeretem kiszolgálni a két szélső csatártársamat, de szeretek a kapuhoz is közel játszani” – mondta Jesperi Viikilä a MAC HKB-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik