„Nagy élmény volt az első mérkőzésem a felnőttek között, hála istennek, nyertünk is – mondta a 18 éves, a tengerentúlon a USHL-ben edződő csatár. – Egyre jobban kezdek összebarátkozni a többiekkel, eddig még nem volt beavatási szertartásom, de mindig figyelek, nehogy valaki a hátam mögül előugorjon egy habtortával…”

Az észtek ellen Rajna Miklós védett, sok dolga nem akadt.  

Az első meccs mindig nehéz, a csapatnak és a kapusnak is. Mi, kapusok, jobban szeretjük, ha több helyzete van az ellenfélnek, és belelendülhetünk, ám fontos volt, hogy domináljunk végig, ami sikerült is. Nyertünk, megvan a három pont, ez a legfontosabb.” 

JÉGKORONG

FÉRFI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA, NOTTINGHAM
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)
NottinghamVezette: DiPietro (svájci), Smetana (osztrák) Beresford (brit), Szuszlov (kazah)
MAGYARORSZÁG:
 RAJNA – STIPSICZ (1), Pozsgai – Szirányi B., Macaulay – Szabó B., Garát – Kiss D. (1) – ERDÉLY CS., HÁRI J. 3, TERBÓCS – Galanisz, Nagy G., Sofron I. – Kóger D., Sarauer, Papp K. – CSÁNYI 1, Benk, Szita – Tóth Richárd. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
ÉSZTORSZÁG: Koitmää – Slessarevski, Lahesalu – Novikov, Ossipov – Jansson, Saskin – Sibirtsev, Arrak, Makrov – Usov, Andrejev, Aleksandrov – Kiik, Lodeikin 1, Hast – Puzarkov, Svartbro, Linde – Kuznetsov, Koll. Szövetségi kapitány: Jussi Tupamaki
Gólok. 9:21: Hári J. (Galanisz, Terbócs, 1–0). 26:20: Hári J. (Nagy G., Terbócs, 2–0 – emberelőny). 29:29: Lodeikin (2–1). 31:11: Hári J. (Stipsicz, Szabó B., 3–1). 56:10: Csányi (Kiss D., 4–1)

A FOLYTATÁSBAN
2. FORDULÓ (szombat)
15.00: MAGYARORSZÁG–Románia – élőben az NSO-n!
19.00: Észtország–Nagy-Britannia

3. FORDULÓ (vasárnap)
15.00: Románia–Észtország
19.00: Nagy-Britannia–MAGYARORSZÁG – élőben az NSO-n!