Erste Liga: cseh védőt igazolt a magyar bajnok

Vágólapra másolva!
2022.11.18. 16:28
null
Fotó: fradi.hu
A magyar bajnoki címvédő Ferencváros jégkorongcsapatánál folytatja pályafutását a 37 éves cseh Josef Hrabal.

 

A klub pénteki bejelentése szerint a védőnek a most zajló idényben még nem volt csapata, az előző szezonban az osztrák jégkorongligában (ICEHL) szereplő Orli Znojmo játékosa volt. Hrabalt 2003-ban draftolta az NHL-es Edmonton Oilers, a tengerentúli profiligában azonban nem lépett jégre, a AHL-ben és ECHL-ben viszont lehetőséget kapott.

Szülőhazáján kívül megfordult még az orosz bajnokságban (Szeversztal Cserepovec), illetve a KHL-ben (Szibir Novoszibirszk), valamint Svédországban (Modo), Finnországban (Lahti Pelicans), Nagy-Britanniában (Sheffield Steelers) és Ausztriában (Villacher SV). A védő a korosztályos válogatottak után 22 alkalommal a cseh felnőtt együttesben is szerepelt.

A Ferencváros a közelmúltban jelentette be három légiós (August Nilsson, Sebastian Kaijser, Vszevolod Szorokin) távozását, valamint kettő (Jari Sailio, Konsta Mesikämmen) érkezését. A magyar bajnok zöld-fehérek nem kezdték jól az Erste Ligát: hét győzelem mellett hatszor kikaptak, jelenleg a hatodik helyen állnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik