Jégkorong: Erdély Csanád másik jeges sportágra váltott?

PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 16:43
Nem kell megijedni! Erdély Csanádnak, a Hydro Fehérvár AV19 és a magyar jégkorong-válogatott kiváló csatárának esze ágában sincs másik jeges sportra váltani! Mindössze a Sportkrém kedvéért tette le a hokibotot és vett a kezébe seprűt, hogy a korongnál egy sokkal nagyobb követ juttasson a kapu helyett a házba.  



„Másképp csúszik a kő, mint a korong?”
tettük fel a kérdést a 23 éves, A-csoportos világbajnokságot is megjárt csatárnak, aki erre határozott igennel válaszolt.


„Másképp csúszik a kő, mint a korong?”
tettük fel a kérdést a 23 éves, A-csoportos világbajnokságot is megjárt csatárnak, aki erre határozott igennel válaszolt.

„Abszolút! Vigyázni kellett, mert ahogy az oktató is mondta, sokkal jobban csúszik a curlinghez használt jég, mint a miénk. Öt-tíz percbe beletelt, mire újra megéreztem az egyensúlyt. Végül is ugyanazokat az izmokat használjuk mindkét sportágban, annyi különbséggel, hogy a curlingben teli talpon állsz – miután a kis műanyag talpat rám adták, olyan volt, mintha vajon próbálnék meg csúszni. Emellett volt egy eszköz a kezemben, ami semmi hasonlóságot nem mutat a jégkorongütővel, azon kellett támaszkodni. Mindenesetre érdekes volt kipróbálni, igyekeztem végig tartani magam, hogy ne legyen bukta a vége.”

Erdély Csanádról számos érdekességet olvashatnak a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletében. Többek között elárulta, úgy került a dunaújvárosi jégpályára, hogy délutánonként nem akart aludni az óvodában, de elsőre nem volt elragadtatva a hokitól. Beszélt a vágyairól, illetve arról is, hogy az élsport mely velejárójáról mondana le a legszívesebben. Elmondta, hogy nagy Quentin Tarantino-fan. S hogy a rendező melyik filmje a kedvence? Az is kiderül a Nemzeti Sport cikkéből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik