Jégkorong: Budapesten tanácskozik a nemzetközi szövetség

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 12:44
null
Kolbenheyer Zsuzsanna 2012 óta tagja az IIHF tanácsának (Fotó: MTI)
A 2023–2024-es idény költségvetéséről, valamint a közelgő világbajnokságok, olimpia és ifjúsági olimpia szervezésének előkészületeiről tanácskozik a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) legfőbb döntéshozó szervezete, a tanács Budapesten.

A szerdáig tartó programban szerepel parlamenti látogatás is, állami sportvezetők fogadják majd a Luc Tardif elnök vezette tanácsot, amelynek immár bő tíz éve van magyar tagja is: Kolbenheyer Zsuzsanna.

„Nagy sportdiplomáciai siker, hogy az IIHF rövid idő alatt több fontos tanácskozást hozott Budapestre. Októberben a jogi bizottság tanácskozott itt, február végén a nemzetközi szövetség a női hoki első csúcsfórumát tartotta nálunk ötven ország több mint száz képviselőjének részvételével, és most is szinte minden igazgató itt van” – mondta az MTI-nek Kolbenheyer, akit az IIHF a tanulmányában a top tíz személy közé jelölt, mint akik a legnagyobb hatással vannak a női szakágra.

A 46 éves, jogász végzettségű Kolbenheyer édesapja és testvére is jégkorongozott, ő maga pedig Magyarország első igazolt női hokisa volt 1990-ben. A magyar válogatottban 55 alkalommal szerepelt.

Az IIHF tanácsába 2012-ben választották be, majd 2016-ban és 2021-ben megerősítették a helyén. A hazai szövetségben elnökségi tag.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik