Jégkorong BL: négygólos fehérvári vereség Svájcban

Vágólapra másolva!
2022.09.10. 17:23
null
Anze Kuralt (balra) ütötte a fehérváriak egyetlen gólját (Fotó: Dömötör Csaba)
A Hydro Fehérvár AV19 5–1-re kikapott a svájci Zürich Lions otthonában a jégkorong Bajnokok Ligája szombati 4. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll, és már nem juthat tovább a nyolcaddöntőbe – tudósít a Magyar Távirati Iroda.

 

Az edzőként háromszoros világbajnok tréner Rikard Grönborg a kispadon, a kerettagok korcsolyáiban nagyságrendileg 1800 meccs a világ legjobb bajnoksgában, az észak-amerikai NHL-ben, és egy mindehhez legkevésbé sem illő, 1500 férőhelyes edzőcsarnok.

Ez várt a Hydro Fehérvár AV19-re a svájci Dübendorfban, ahol kényszermegoldásként játssza hazai BL-meccseit a ZSC Lions Zürich. Ugyanis korábbi csarnokát már nem használhatja, az újat még nem adták át – az már inkább dukál egy ilyen klubhoz, edző- és játékosállományhoz: 12 000 férőhely és egy akkora kivetítő, ami még a világ talán legismertebb hokiarénájában, a New York-i Madison Square Gardenben sincs.

Így tehát a dübendorfi műjégpályával kellett beérni – a Fehérvár általános igazgatójának, Szélig Viktornak nem kellett bemutatni a helyszínt, hiszen a magyar válogatott első modern kori elitvilágbajnoksága alatt éppen itt tartották edzéseiket, s állítólag az öltöző falain ennek örök emléket is állítottak aláírásaikkal.

Az első harmadban szinte rá sem lehetett ismerni a BL-ben eddig harciasan helytálló Fehérvárra, nem volt meg az összhang a játékosok között – például minimális megszakítással négypercnyi emberelőny alatt egyszer sem tudott felállni a magyar klub a házigazda harmadában. A megszokottnál gyengébb teljesítmény alapján hízelgőnek mondhatjuk, hogy az első játékrészben csak egy gót szerzett a Zürich.

A középső harmadban aztán életjeleket mutatott a Volán, az utolsó percében egy gyors kontra végén Anze Kuraltnak egyenlített.

A harmadik játékrészben a zürichiek a kapussal együtt tolták be a pakkot a ketrecbe, ám a videók alapján a bírók úgy döntöttek, az egészért a fehérvári védő, Henrik Nilsson volt a hunyó, így gólt ítéltek. A Volán még egy kapuvasig jutott, de tíz perccel a vége előtt a hazaiak találtak egy gólt, majd már hat és félnél már üreskapuzni kezdett, ami Alex Petan korongkezelési hibája után hamar visszájára sült el, s Sven Andrighetto növelte a különbséget, az utolsó percben pedig Alexandre Texier a kegyelemdöfést is bevitte, így a Zürich 5–1-re nyert. A Hydro Fehérvár AV19-re még október 4-én és 12-én vár BL-meccs, mindkétszer a lengyel bajnok GKS Katowice ellen, amelyeken a cél már „csak” az első BL-pontok megszerzése lesz, hiszen a szombati vereség értelmében már matematikai esély sincs a Volán továbbjutására a D-csoportból.

A Fehérvár – amely az első magyar BL-résztvevő, és 25 év után az első magyar szereplője a legrangosabb, akkor még BEK néven futó sorozatnak – a múlt héten hazai jégen előbb a Zürichtől 7–1-re, majd a címvédő svéd Röglétől 2–1-re kapott ki, két napja pedig 7–1-re maradt alul Svédországban.

JÉGKORONG BAJNOKOK LIGÁJA
4. FORDULÓ
D-CSOPORT
Zürich Lions (svájci)–Hydro Fehérvár AV19 5–1 (1–0, 0–1, 4–0)
Gólütő:
Wallmark (3., 45.), Bachofner (51.), Andrighetto (55.), Texier (60.), ill. Kuralt (40.)

A csoport másik mérkőzésén
Rögle Ängelholm (svéd)–GKS Katowice (lengyel) 5–1
(2–0, 1–1, 2–0)
Az állás: 1. (és már továbbjutott) Rögle 12 pont, 2. (és már továbbjutott) Zürich 10, 3. Katowice 2, 4. Fehérvár 0

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik