Jégkorong BL: a fegyelem lehet a Volán sikerének kulcsa

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.09.08. 09:49
null
<strong>Magosi Bálint</strong> (kékben) és csapattársai tanultak a legutóbbi kiállításából (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor)
Megérkezett Svédországba a Fehérvár, amely a Bajnokok Ligája-címvédő Rögle BK ellen lép jégre csütörtökön.

Nyugodtan telt az utazás – mondta Magosi Bálint, a Hydro Fehérvár AV19 támadója. Ferihegyig busszal mentek, onnan repülővel Malmőbe, majd ismét buszra ültek. A végállomás Ängelholm volt, amely amellett, hogy a hipersportautó-gyártó cég Koenigsegg székhelyének is otthont ad, jégkorong Bajnokok Ligája-címvédő csapatáról, a Rögle BK-ról is híres.

Az utazás előtt a vezetőedző, Kevin Constantine rávilágított, hogyan válhatunk gyorsabb csapattá, nem is feltétlenül fizikai, inkább mentális értelemben    – magyarázta Magosi. – Aztán buszra, majd repülőre ültünk, és pikk-pakk ideértünk.”

A Volán támadóját múlt szombaton kiállították a Rögle elleni első mérkőzés harmadik harmadában, miután keményen leütközte egyik ellenfelét – bár a büntetése a meccsen nyilván nagy hátrányt jelentett, hosszú távon a fehérváriak okulhatnak belőle.

Mindegy, milyen szándék állt a mozdulat mögött, mert sajnos mindenképpen megadható volt a kiállítás   – folytatta Magosi. –  Butaság volt, egy nullás vezetésnél nem szabad így belemennem egy szituációba. Elemeztük az esetet, tanultam, tanultunk belőle, mivel az egész csapat részt vett a videózáson. Sokkal keményebben védekeztünk, korongbiztosabbak voltunk, mint a Zürich ellen, ami az eredményen is látszott, még úgy is, hogy a buta kiállítások – köztük az enyém is – tördelték a játékunkat. Fegyelmezettebbnek kell maradnunk már csütörtökön is, szerencsére hamar jön a javítási lehetőség.”

A kevés rendelkezésre álló időt maximálisan kihasználja a Fehérvár, hiszen csütörtök reggel még egy edzést, majd videóelemzést tart, mielőtt 18.05-kor a jégre lép, és megpróbál visszavágni a Röglének.

Rögle BK
Talán nem is kell túlságosan bemutatni a Bajnokok Ligája címvédőjét, leginkább azért, mert szombaton saját szemünkkel láthattuk a svédeket az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Bár a bajnokhoz illő elsöprő, látványos támadások akkor elmaradtak, a Rögle ismét megcsillogtatta aktuális keretének leginkább szembeötlő erényét, az összetartást, hiszen ismét a harmadik harmadban, hátrányból felállva nyert Székesfehérváron. Az első fordulóban még szorultabb helyzetből, 1–3-ról fordított a GKS Katowice ellen, s nyert 5–4-re még a rendes játékidőben. Két győzelmével a D-csoport éllovasa, mivel a Zürich a Fehérvár elleni siker után a második fordulóban hosszabbításban kikapott a lengyelektől.
A Volánéhoz hasonlóan a Rögle hazai bajnoksága sem indult el, így a svédek is csak a BL-re koncentrálnak. Így ugyanarra lehet számítani tőlük, amit öt napja is mutattak – vagy némileg többre, hiszen ezúttal nekik kedvez a hazai jég.

A Fehérvár további programja
3. forduló, szeptember 8.

18.05: Rögle–Fehérvár AV19
4. forduló, szeptember 10.
14.30:
Zürich Lions–Fehérvár AV19
5. forduló, október 4.
18.00:
GKS Katowice–Fehérvár AV19
6. forduló, október 12.
19.00:
Fehérvár AV19–GKS Katowice

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik