Jégkorong: Bálizs Bence a MAC-tól Lengyelországba igazolt

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.05.18. 12:03
null
Bálizs Bence elköszönt (Fotó: Facebook/MAC HKB Újbuda)
A MAC jégkorongcsapata érzelmes Facebook-posztban elbúcsúztatta Bálizs Bencét. A kapus hét év után távozik az újbudai alakulattól, és Lengyelországban a GKS Jastrzebiénél folytatja a pályafutását.

 

Bálizs Bence a 2015–2016-os bajnokság óta játszott a MAC felnőttcsapatában. Ahogy a klubja írja, első évadjában 92.5 százalékkal védett, és csak egy tizeden múlt, hogy nem lett a liga legjobbja ebben a mutatóban. Viszont kapott gólátlaga 2.31-gyel a legjobb volt az egész mezőnyben kezdőkapusok között.

Részlet a Facebook-posztból:

„Benne volt már a levegőben a váltás, hét évet húztam le MAC mezben, ez idő alatt rengeteg élménnyel gazdagodtam és nagyon jó érzéssel töltött el mindvégig, hogy MAC-os lehettem.
Azért döntöttem a távozás mellett, mert jött egy olyan ajánlat, mellyel kipróbálhatom magam külföldön, és mindezt egy olyan csapattal tehetem, amely az elmúlt időben sikeres volt és a jövőben is az szeretne lenni.
Lengyelországba igazoltam, a Jastrzebie csapatához. Ők tavaly megnyerték a bajnokságot, ezzel kiharcolva az elmúlt szezonban a BL-indulást is.
Izgatottan várom az előttem álló szezont.
A szurkolóknak annyit üzennék, hogy látogassanak ki minél több meccsre a következő szezonban, segítsék át a fiatalokat a nehéz pillanatokon.
Szenzációs élményeink és eredményeink voltak az első három évben, melyekre mindig büszke leszek.
Rengeteg élmény köt a klubhoz, a Tüskéhez, nagyon sok közeli barátot szereztem az itt töltött idő alatt, akiknek köszönök MINDENT!
Bízzunk abban, hogy eljön az az idő hamarosan, amikor a fiúk újra telt házas meccseken léphetnek majd jégre és Ti persze ott lesztek!
Köszönöm, hogy ennek az egésznek a részese lehettem.
Sziasztok!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik