Jégkorong: az FTC korábbi NHL-játékost szerződtetett – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.07.29. 16:20
null
Ellerby az FTC-ben folytatja pályafutását (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/jegkorong/ferfi-jegkorong/hirek/szenzacio-212-nhl-meccses-kanadai-hokis-a-fradiban" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros jégkorongcsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Keaton Ellerbyt, a korábbi NHL-játékost.

 

A 31 éves kanadai védőt a 2007-es NHL-draft első körének 10. helyén választotta ki a Florida Panthers. Először még csak az AHL-es tartalékcsapatban szerepelt, 2009-ben viszont az NHL-ben is pályára lépett. Összesen 212 alapszakasz-mérkőzésen játszott, ezeken 4 gólt lőtt és 23 gólpasszt osztott ki. A Panthersen kívül még két csapatban is szerepelt – a Los Angeles Kingsben és a Winnipeg Jetsben is.

Később, 2015-ben az orosz KHL-be igazolt, s egy évig a Barisz Asztana játékosa lett. Ezt követően játszott a svájci Fribourgban, a finn Lukkóban, a svéd Mora IK-ban, a német Iserlohn Roostersben és az osztrák Dornbirnban is.

A kanadai válogatottban is bemutatkozhatott, a 2015-ös Spengler-kupában három meccsen játszott, s be is zsebelte a trófeát nemzeti csapatával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik