„Nem volt sok ideje összeszokni a csapatnak, nekünk sem Terbócs Istvánnal és Nagy Krisztiánnal, de mindenki élt a kapott lehetőséggel, mi is azzal, hogy az első sorba raktak minket –
mondta Sárpátki Tamás, aki az említett társakkal remekbe szabott gólt hozott össze a lengyelek ellen. – A gólunk remek letámadás után született, én is kértem a korongot Terbitől, Krisz is tőlem, és jól sikerült befejezni. Adorján Attila is remek volt a kapuban, fogott, mint a kokojzadzsem...”

A fiatal kapus második magyar válogatott mérkőzését shutouttal zárta, így pedig talán még édesebb érzés volt a magyar himnuszt hallgatnia, mint az előző napi győzelem után. De hogy a székely fiú pontosan mit érzett, arról videónkban beszél. Mint ahogy Terbócs István is felidézi, hogy született meg élete első üres kapus gólja. 

ÍGY GYŐZTÜK LE A LENGYELEKET! 

 

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNÁJA, GDANSK
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)

Gdansk, 700 
néző. V: Juhász G., Kepa, Kosidlo, Nenko (lengyelek)
MAGYARORSZÁG: 
ADORJÁN A. – Garát, Vojtkó – Kiss R., Fejes – Tóth Gergely, Szabó B. – SÁRPÁTKI (1), NAGY K. 1, TERBÓCS 1 (1), – Erdély Cs., Horváth B., Szita – Tóth Richárd, Reisz, Mihály Ákos – Miskolczi, Majoross B., Szigeti. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
LENGYELORSZÁG: 
Raszka – Ciura, Bryk – Kolusz, Wajda – Michalowski, Jaskiewicz – Bychawski, Jeziorski – Przygodzky, Starzynski, Michalski – Dziubinski, Kapica, CHMIELEWSKI – Brynkus, NEUPAUER, Goscinski – Wanat, Zygmunt, Marzec. Szövetségi kapitány: Tomek Valtonen
Kiállítások: 
12, ill. 6 perc
Kapura lövések: 
31–26
MESTERMÉRLEG

Jarmo Tolvnanen: 
– A védekezésünkkel maradéktalanul elégedettek lehetünk, és a semleges harmadban is jól mozogtunk. Sebők Balázst és Galló Vilmost szándékosan hagytuk most ki, szerettük volna látni, kik tudnak új vezérekké előlépni a hiányukban – nagyon boldog vagyok, hogy lettek „helyetteseik”, és még a legfiatalabb játékosaink is karaktert mutattak. Remek csapatmunka volt, mind a négy sorunk kivette a részét a sikerből, és a kapusteljesítményünk is kiváló volt!
Tomek Valtonen: 
– Jó meccs volt, apróságok döntöttek, például, hogy a magyarok lőtték az első gólt – a másodikat már üres kapura szerezték. Nyilván lőtt gól nélkül csak veszíteni lehet, de a játék színvonala remek volt. Tőlünk is sok játékos hiányzott, ennek ellenére mindent megtettünk, ez most ennyire volt elég.

A MÁSIK VASÁRNAPI MÉRKŐZÉS
Olaszország–Japán 1–4
 (1–0, 0–2, 0–2)

A TORNA VÉGEREDMÉNYE 
1. MAGYARORSZÁG3218–67
2. Olaszország31117–75
3. Japán3128–73
4. Lengyelország3123–63

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK: 
Arany Gergely (FTC-Telekom), Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)
HÁTVÉDEK: Vokla Roland (DEAC), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Fejes Nándor, Garát Zsombor (MAC Újbuda)
CSATÁROK: Sági Martin (DEAC), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szita Donát (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Majoross Barnabás, Nagy Krisztián, Szigeti Ákos, Terbócs István (MAC Újbuda), Galló Vilmos (KooKoo – Finnország), Sebők Balázs (KalPa – Finnország), Horváth Bálint (Tyringe SoSS – Svédország)