Jégkorong: A közönség sokat dobhat a teljesítményünkön - Chernomaz

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.04.11. 15:17
null
Célegyenesbe ért a vb-felkészülés: vasárnaptól előadás (Fotó: Grnák László)
Nem a magyar jégkorong-válogatottat tartja a vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s világbajnokság favoritjának Rich Chernomaz, a házigazdák szövetségi kapitánya, de szerinte ha minden mérkőzésen az utolsó percig küzd, akkor szép eredményt érhet el a csapat.

A februárban kinevezett kanadai szakember az eseményt felvezető, az együttes felkészülési főhadiszállásán, a káposztásmegyeri Hotel Ramada Resort Aquaworldben megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón hangsúlyozta: úgy érzi, a felkészülés jól sikerült, megtalálta a hatékonynak ígérkező támadósorokat. Még egy-egy védővel és kapussal szűkítenie kell a keretet.

MÉRLEG A RIVÁLISOKKAL SZEMBEN
Nagy-Britannia: 27 mérkőzés, 15 magyar győzelem, 1 döntetlen, 11 brit siker, gólkülönbség 93–76
Koreai Köztársaság: 10 mérkőzés, 9 magyar győzelem, 1 döntetlen, 83–27
Kazahsztán: 5 mérkőzés, 5 kazah győzelem, 10–37
Olaszország: 31 mérkőzés, 9 magyar győzelem, 7 döntetlen, 15 olasz siker, 100–135
Japán: 22 mérkőzés, 8 magyar győzelem, 14 japán siker, 65–91

„Bár nem mi vagyunk az esélyesek, a közönség sokat dobhat a teljesítményünkön” – mondta Chernomaz.

A magyarok a britekkel, a dél-koreaiakkal, a kazahokkal, az olaszokkal, és a japánokkal mérkőznek a Papp László Budapest Sportarénában, s a torna első két helyezettje vehet részt a jövő évi minszki elit vb-n.

Ahogy Németh Miklós, a magyar szövetség elnöke elmondta, minden meccsen telt ház lesz. Hozzátette, nem akarnak feleslegesen terhet tenni a játékosok vállára. „A cél az, hogy a csapat minden meccsen a közönség tapsától kísérve jöjjön le a pályáról, függetlenül az elért eredménytől” – tette hozzá Németh Miklós.

Chernomaz új beszálló, de sokat készülhetett a kerettel
Chernomaz új beszálló, de sokat készülhetett a kerettel

Szélig Viktor csapatkapitánynak ez lesz a 21. vb-je.

„Rögös utat járt be a csapat, és az egész magyar hoki az utóbbi két évtizedben. Most a legfőbb feladatom, hogy segítsem a keretbe bekerülő fiatalokat úgy, mint ahogy engem terelgettek az öregek anno, hiszen előbb-utóbb nekünk is át kell adni a helyet” – fogalmazott Szélig.

Az első ellenfél az a brit válogatott lesz, amely az utóbbi időszakban több kanadai hokist honosított, ráadásul a legutóbbi tétmérkőzésen, a tavalyi ljubljanai divízió I-es vb-n nyert a magyarok ellen. Hétfőn a dél-koreaiak ellen kell kikorcsolyázni a jégre, akik az eddigi tíz magyarok elleni mérkőzésen egyszer sem tudtak nyerni (9 vereség és 1 döntetlen a mérlegük).

Az első szünnapot követően, szerdán a torna legnagyobb esélyével, a kazahokkal találkozik a Chernomaz-csapat. A két válogatott ezt megelőzően ötször találkozott, mindig valamilyen szintű vb-n, és rendre az ázsiai alakulat győzött.

Ezután következik még egy szünnap, majd pénteken az olaszok elleni mérkőzés. A két gárda két évvel ezelőtti találkozóján, ugyancsak a budapesti divízió 1/A-s vb „döntőjében” a vendégek hirtelen halálban nyertek.

Így akkor ők kerülhettek fel a legmagasabb osztályba, ahonnan aztán tavaly visszaestek. A szombati záráson a japán együttes lesz a magyarok ellenfele.

Felpörgetve – Sofron István korcsolyával is végigfutna a Hősök terén

A BUDAPESTI VB ÓRARENDJÉT ITT TALÁLJA MEG!
TÖLTSE LE A HAZAI VB SZURKOLÓI SZOFTVERÉT!
KVÍZJÁTÉK: NYERJEN PÁROS BELÉPŐJEGYET A BUDAPESTI VB-RE!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: HETÉNYI Zoltán (Peoria Riverman), RAJNA Miklós (SAPA Fehérvár AV 19), SZUPER Levente (VASAS SC)
Hátvédek: GŐZ Balázs (Miskolci JJSE), HORVÁTH András (SAPA Fehérvár AV 19), KISS Dániel (Dab-Docler), POZSGAI Tamás (SAPA Fehérvár AV 19), SILLE Tamás (SAPA Fehérvár AV 19), SZÉLIG Viktor (Briancon-Diables HC), SZIRÁNYI Bence (Miskolci JJSE), TOKAJI Viktor (SAPA Fehérvár AV 19), VAS Márton (SAPA Fehérvár AV 19)
Csatárok: BARTALIS István (Troja-Ljungby), BENK András (SAPA Fehérvár AV 19), HÁRI János (MODO), KOVÁCS Csaba (SAPA Fehérvár AV 19), LADÁNYI Balázs (Bolzano), MAGOSI Bálint (SAPA Fehérvár AV 19), MIHÁLY Árpád (SAPA Fehérvár AV 19), NAGY Gergő (Miskolci JJSE), NAGY Krisztián (Miskolci JJSE), SIKORCIN Ladislav (SAPA Fehérvár AV 19), SOFRON István (SAPA Fehérvár AV 19), VAS János (Dijon HC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik