Jégkorong: A következő hetekben kijelöljük a Rigába utazó csapatot – Sean Simpson

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.04.18. 15:45
A magyar férfi jégkorong-válogatott már az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre készült az elmúlt két hétben. Bár a budapesti Három Nemzet-tornán az osztrákok és a fehéroroszok ellen sem sikerült nyerni, Sean Simpson csupán az eredmények miatt bosszankodott. Szirányi Bence elárulta, mi hangzott el a szövetségi kapitánytól az öltözőben a viadal után. 

Kicsit bosszant az eredmény, a fiúk többet érdemeltek volna, nagyon jól játszottak a fehéroroszok ellene. Persze, ami a meccs végén történt, az nem volt túl szépmondta Sean Simpson a hajrában 3–2-re elvesztett találkozó után. A magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya ezen felül elégedett volt az elmúlt két hétben elvégzett munkával, mint mondta, a csapatépítést és a játékszisztéma felépítését is sikeresnek ítéli meg.

Videónkban bővebben is beszélt arról, mi tetszett neki a legjobban az osztrákok és a fehéroroszok elleni felkészülési meccsen, valamint azt is elárulta, hogymielőtt nyári szabadságra menne, kijelöli az augusztusi, rigai olimpiai selejtezőre utazó csapatot.

Szirányi Bence elmondta, Sean Simpson értékelte, hogy akit a mostani összetartásra behívott, mindenki eljött, ez az elhivatottság nagyon tetszik neki. A védő ugyancsak értékelte a tornát, külön kitért a védekezésre, valamint szóba került a rigai csapat kijelölése, és az ötkarikás selejtező előtti várakozások is.

JÉGKORONG, HÁROM NEMZET-TORNA
FEHÉROROSZORSZÁG–
MAGYARORSZÁG 3–2 (1–1, 0–0, 2–1)
Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött. V:Kókai, Kincses, Muzsik, Váczi
FEHÉROROSZORSZÁG:
Sosztak – Antonov, Falkovszkij – Jevenko, Znaharenko – Korobov, Szolovjov – BELEVICS1,Kosztyicin(1),Paré – DROZD(1),Martinov, Sztefanovics1– Karaban, Zsuk, GYEMKOV1– LOPACSUK(2),Usziv. Szövetségi kapitány:Mihail Zaharov
MAGYARORSZÁG:
HETÉNYI Z.
MACAULAY1,Stipsicz – Szabó D., SZIRÁNYI B.1– Tóth Gergely, Pozsgai – Horváth M. – ERDÉLY CS.(1),HÁRI J.(2),Magosi B. – Bartalis I., Papp, Terbócs – Csányi, Galanisz, Tóth Richárd – Mihály Ákos, Szita, Vas J.Szövetségi kapitány:Sean Simpson
Kapura lövések:
44–29
Kiállítások:
6, ill. 10 perc + 10 perc fegyelmi (Hári J.)
A torna végeredménye:1. Fehéroroszország 6 pont (8–3), 2. Ausztria 3 (2–5), 3. MAGYARORSZÁG 0 (2–4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik