Jégkorong: a koronavírus szövődményei miatt távozott a DVTK légiósa

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 17:11
null
Pukka augusztusban jött, a koronavírus szövődményei miatt pedig már haza is tért Miskolcról (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Elhagyta a DVTK Jegesmedvéket Mikko Pukka. A 38 éves finn hátvéd azután tért vissza hazájába, hogy elkapta a koronavírust, s nem sikerült maradéktalanul felépülnie belőle. A miskolci klub már pótolta is. Az NHL Camp rajtjáig kölcsönjátékosként a DVTK Jegesmedvéket fogja erősíteni Alec Rauhauser. A Florida Panthers által nyáron szerződtetett amerikai hátvéd korábban két szezonban is együtt dolgozott a nyáron kinevezett vezetőedzővel, Dave Allisonnal. 

A DVTK honlapja Alec Rauhauser érkezését emeli ki a beszámolójában. A 25 éves hátvéd kapcsán kiemelik, hogy három esztendőn át játszott a Des Moines Buccaneers csapatában, ahol a második és harmadik szezonjában Dave Allison volt a vezetőedzője. Hátvéd létére a pontszerzésből is aktívan kivette a részét, főleg a gólpasszok számában nyújtott kimagaslót.

A juniorligát az egyetemi liga követte, 2016-ban csatlakozott a Bowling Green State University csapatához. Az NCAA-ben is figyelemre méltó teljesítményt nyújtott, aminek köszönhetően felfigyeltek rá az NHL-ben szereplő Florida Panthersnél, akika nyáron szerződést kötöttek a hátvéddel.

A dvtk.eu a bejelentés alján közli, miért motiválhatta, hogy idény közben csapjanak le a fiatal amerikaira: ez pedig a rutinos hátvéd (a nyáron szerződtetett) Mikko Pukka távozása. Mint írják „a koronavírus fertőzést követő alapos orvosi vizsgálatok megállapítottak, hogy a kiváló hátvéd egészségügyi állapota nem teszi lehetővé, hogy a szezon hátralévő idejében játékával segítse a csapatot. A 38 esztendős védő a napokban hazatért Finnországba.”

A helyzet érdekessége, hogy Pukka a koronavírusból felépülve már játszott a miskolciaknál, egy későbbi vizsgálat mutatott ki nála szövődményeket, ezt követően állt le ismét az edzésekkel. Az atlatszo.hu a napokban arról írt, az MRI-vizsgálat szerint szívizomgyulladása van a játékosnak, amiből legalább három hónap felépülni. A lap szerint a szövődmény azért lett ennyire súlyos, mert Pukka túl hamar tért vissza a jégre a betegséget követően. Az atlatszo.hu beszámolója szerint a miskolci jégkorongcsapat nem kommentálta az értesülést a számukra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik