A végén a DEAC örülhetett (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A hazai jégkorongidény nyitó találkozójának számító férfi Szuperkupa mérkőzése előtt köszöntötték a Tüskecsarnokban a dániai világbajnokságon ragyogó teljesítménnyel a nyolcadik helyen záró női válogatott tagjait – s a közel 1500 néző nagy tapssal ismerte el Gasparics Fanniék eredményét.

Emlékérmet és bekeretezett csapatfotót kaptak a lányok (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Az ünnepélyes pillanatok után kezdetét vette a mérkőzés is, és a DEAC-nak volt oka rá, hogy az első harmad után megőrizze az ünnepélyes hangulatot, miután Mihalik András után Jan Dalecky is betalált, így már a 8. percben 2–0-re a debreceniek. Az első harmad 12. percében  aztán a ferencvárosi Brayden Low kente fel a palánkra Révész Marcellt, s a szerelési kísérlet miatt megrepedt a plexi, amit cserélni kellett, ezért a csapatok az öltözőbe vonultak a csere idejére – aztán a gyors szerelés után a harmadból hátralévő percek újabb gól nélkül lepörögtek.

A középső felvonás közepén aztán a zöld-fehérek nagyobb nyomás alá helyezték a debreceni kaput, ám Hetényi Zoltán remek védésekkel jelezte: az új idényben is a DEAC egyik legbiztosabb pontjaként számíthatnak rá. A harmad közepén aztán a ferencvárosiak – ahogy a meccs elején is – újfent kettős emberhátrányba kerültek, de ezt is kivédekezték, ám utána nem tudták kihasználni Oleg Szoszunov kiállítását, sőt a büntetőpadról visszatérő orosz védő Dominik Novotny előrevágott passzát értékesítve növelte a DEAC előnyét.

Az utolsó 20 perc sem hozott sok változást a játék képében, a Fradi birtokolta többet a korongot, s lőtt többet a kapura, a debreceniek meg újabb gólt ütöttek, ezúttal Révész Marcell köszönt be Arany Gergőnek, gyakorlatilag eldöntve minden lényeges kérdést. A hajrában a Ferencváros ugyan még szépített Aku Ketsila révén, de többre már nem futotta a zöld-fehérek erejéből, 4–1.

Ezzel a DEAC egyrészt visszavágott a tavalyi Szuperkupáért rendezett meccsen elszenvedett 6–2-es vereségért az FTC-nek, másrészt fennállása során első alkalommal hódította el a trófeát.

JÉGKORONG
SZUPERKUPA
DEAC–FTC-TELEKOM 4–1
(2–0, 1–0, 1–1)
Budapest, Tüskecsarnok, 1493 néző. V: Babic,Németh M. – Mizsák, Szabó I Dávid
DEAC:
HETÉNYI Z. – Jakabfy, Zalamaj / Bogesics, SZOSZUNOV 1 / Bukor, Vokla / Molnár G., Sándor B. – Dalecky 1, MIHALIK A. 1 (1), Spirko (1) / Izacky, Novotny (1), Szmirnov / Molnár D., Révész M. 1, Sági Martin / Kozma F., Mazzag, Mihalik G. Edző: György József
FTC: Arany – Seregély Máté, Kärmeniemi / Szorokin (1), Sarcia / Marva, Boros / Komáromy, Kucsma / Kaijser, Low, Nagy G. / Kulmala, Kestila 1, Betteridge (1) / Kozma D., Kreisz B., Tóth A. / Galántai, Bán, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 22–38.
Gól – emberelőnyből:
8/0, ill. 4/0.
Kiállítások: 8, ill. 37 perc
Fegyelmi büntetések:
végleges fegyelmi (Tóth Gergő)
MESTERMÉRLEG
György József: – A meccs előtti utolsó csapatmegbeszélésen mondtam a srácoknak, már tíz hónapja vagyok vezetőedző, és még mindig nincs egy Szuperkupa-győzelmem sem! Jót nevettek ezen, így vártuk a mérkőzést. Nem mi voltunk az esélyesek, de megérdemelten voltunk itt, és minden úgy alakult, ahogy nekünk kedvezett. Tudatosan a kontrákra építkeztünk, tudtuk, hogy a Fradi agresszívan letámad, ezt akartuk kihasználni, sikerült.
Fodor Szabolcs: – A keret fele kicserélődött, most kovácsoljuk össze a csapatot. Nem erre számítottam, az edzőmeccseken sokkal jobban teljesítettünk, semmi jel nem mutatott arra, hogy ilyen bűn rosszul fogunk játszani. Nincs más hátra, mint dolgozni, dolgozni, dolgozni!