Jégkorong: a DEAC nyerte a Szuperkupát a Ferencváros legyőzésével

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2022.09.11. 19:48
A Magyar Kupa címvédője, a DEAC 4–1-re megnyerte a magyar bajnok Ferencváros elleni Szuperkupa-mérkőzést a fővárosi Tüskecsarnokban, ezzel első alkalommal hódította el a trófeát.
A végén a DEAC örülhetett (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A végén a DEAC örülhetett (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A hazai jégkorongidény nyitó találkozójának számító férfi Szuperkupa mérkőzése előtt köszöntötték a Tüskecsarnokban a dániai világbajnokságon ragyogó teljesítménnyel a nyolcadik helyen záró női válogatott tagjait – s a közel 1500 néző nagy tapssal ismerte el Gasparics Fanniék eredményét.

Az ünnepélyes pillanatok után kezdetét vette a mérkőzés is, és a DEAC-nak volt oka rá, hogy az első harmad után megőrizze az ünnepélyes hangulatot, miután Mihalik András után Jan Dalecky is betalált, így már a 8. percben 2–0-re a debreceniek. Az első harmad 12. percében aztán a ferencvárosi Brayden Low kente fel a palánkra Révész Marcellt, s a szerelési kísérlet miatt megrepedt a plexi, amit cserélni kellett, ezért a csapatok az öltözőbe vonultak a csere idejére – aztán a gyors szerelés után a harmadból hátralévő percek újabb gól nélkül lepörögtek.

A középső felvonás közepén aztán a zöld-fehérek nagyobb nyomás alá helyezték a debreceni kaput, ám Hetényi Zoltán remek védésekkel jelezte: az új idényben is a DEAC egyik legbiztosabb pontjaként számíthatnak rá. A harmad közepén aztán a ferencvárosiak – ahogy a meccs elején is – újfent kettős emberhátrányba kerültek, de ezt is kivédekezték, ám utána nem tudták kihasználni Oleg Szoszunov kiállítását, sőt a büntetőpadról visszatérő orosz védő Dominik Novotny előrevágott passzát értékesítve növelte a DEAC előnyét.

Az utolsó 20 perc sem hozott sok változást a játék képében, a Fradi birtokolta többet a korongot, s lőtt többet a kapura, a debreceniek meg újabb gólt ütöttek, ezúttal Révész Marcell köszönt be Arany Gergőnek, gyakorlatilag eldöntve minden lényeges kérdést. A hajrában a Ferencváros ugyan még szépített Aku Ketsila révén, de többre már nem futotta a zöld-fehérek erejéből, 4–1.

Ezzel a DEAC egyrészt visszavágott a tavalyi Szuperkupáért rendezett meccsen elszenvedett 6–2-es vereségért az FTC-nek, másrészt fennállása során első alkalommal hódította el a trófeát.

JÉGKORONG
SZUPERKUPA
DEAC–FTC-TELEKOM 4–1
(2–0, 1–0, 1–1)
Budapest, Tüskecsarnok, 1493 néző. V: Babic,Németh M. – Mizsák, Szabó I Dávid
DEAC:
HETÉNYI Z. – Jakabfy, Zalamaj / Bogesics, SZOSZUNOV 1 / Bukor, Vokla / Molnár G., Sándor B. – Dalecky 1, MIHALIK A. 1 (1), Spirko (1) / Izacky, Novotny (1), Szmirnov / Molnár D., Révész M. 1, Sági Martin / Kozma F., Mazzag, Mihalik G. Edző: György József
FTC: Arany – Seregély Máté, Kärmeniemi / Szorokin (1), Sarcia / Marva, Boros / Komáromy, Kucsma / Kaijser, Low, Nagy G. / Kulmala, Kestila 1, Betteridge (1) / Kozma D., Kreisz B., Tóth A. / Galántai, Bán, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 22–38.
Gól – emberelőnyből:
8/0, ill. 4/0.
Kiállítások: 8, ill. 37 perc
Fegyelmi büntetések:
végleges fegyelmi (Tóth Gergő)
MESTERMÉRLEG
György József: – A meccs előtti utolsó csapatmegbeszélésen mondtam a srácoknak, már tíz hónapja vagyok vezetőedző, és még mindig nincs egy Szuperkupa-győzelmem sem! Jót nevettek ezen, így vártuk a mérkőzést. Nem mi voltunk az esélyesek, de megérdemelten voltunk itt, és minden úgy alakult, ahogy nekünk kedvezett. Tudatosan a kontrákra építkeztünk, tudtuk, hogy a Fradi agresszívan letámad, ezt akartuk kihasználni, sikerült.
Fodor Szabolcs: – A keret fele kicserélődött, most kovácsoljuk össze a csapatot. Nem erre számítottam, az edzőmeccseken sokkal jobban teljesítettünk, semmi jel nem mutatott arra, hogy ilyen bűn rosszul fogunk játszani. Nincs más hátra, mint dolgozni, dolgozni, dolgozni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik