Jégkorong: A britek legyőzése lenyűgöző teljesítmény volt – Sean Simpson

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2020.09.14. 16:01
null
Sean Simpson szerint az első hónap után lehet konkrét célokat megfogalmazni, mindenesetre szervezett, jó hokit játszó csapatot akar a jégen látni (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk, a svájci jégkorong-válogatottal világbajnoki ezüstérmet nyerő Sean Simpson lett a magyar válogatott új szövetségi kapitánya. A kanadai tréner az NSO Tv-nek beszélt arról, milyen benyomásai vannak a magyar jégkorongról, illetve milyen célokkal kezdi meg a munkát. Simpson látványos, de szervezett és fegyelmezett hokit játszó magyar válogatottat ígér.

„Klub- és válogatott szinten is sikereket ért el, ez döntött mellette. Egy szimpatikus, nagy tudású, jól felkészült szakemberről van szó, akitől azt várjuk, hogy újra építsen fel egy harcias, nyerni akaró, magyar virtusú csapatot” – mondta az új kapitányról Vas Márton, a szövetség általános igazgatója az MJSZ honlapján.

„Amikor befutott a megkeresés, nagyon megtisztelőnek éreztem. Most, hogy kineveztek, izgatottan várom a közös munkát” – mondta az NSO Tv-nek Sean Simpson, aki szeptember végén érkezik Magyarországra. A tréner úgy tervezi, az első hetekben járja a meccseket, ismerkedik a csapatokkal, játékosokkal, és remélhetőleg a novemberi, budapesti Négy Nemzet-tornán bemutatkozhat a válogatott kispadján.

„Néhány éve láttam a magyar válogatottat az A-csoportos világbajnokságon, és jó benyomást tett rám legutóbb is, amikor legyőzte a briteket. Nagy-Britannia mégiscsak A-csoportos csapat, ráadásul az első évében a franciákkal szemben sikerült kiharcolnia a bennmaradást. Aztán a magyar válogatott hazai jégen múlta felül a briteket, s jutott tovább az olimpiai selejtezőben. Azt gondolom, ez lenyűgöző teljesítmény volt. A csapat bármikor képes nagy dolgokra, és a szurkolók is mögötte állnak. Emellett jó emberek dolgoznak a válogatottnál, ezért keltette fel azonnal az érdeklődésemet a hívás” – árulta el Simpson.

A kanadai szakember a videochates interjúban többek között arról is beszélt, milyen benyomásai vannak a magyar jégkorongról, illetve milyen célokkal kezdi meg a munkát. Látványos, de szervezett és fegyelmezett hokit játszó magyar válogatottat ígér.

A magyar válogatott új szövetségi kapitányának eddigi karrierjéről itt írtunk részletesen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik