Hunt (sárgában) már az Erste Ligában is bátran vállalta a kihívásokat... (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)

 

Hunt az emlékezetes, SC Csíkszereda elleni kukadobálásért járó eltiltásának letöltése után tavasszal ismét alakított egyet az erdélyi csapatnál, amikor márciusban a Gyergyói HK elleni találkozó előtt összeverekedett az ellenfél egyik játékosával – ezért csak két meccsre meszelték el.

A kanadai születésű, de kínai állampolgársággal is rendelkező Hunt hivatalosan augusztus végén távozott a brassóiaktól, s visszatért az orosz központú bajnokságban, a KHL-ben szereplő korábbi csapatához, a Kunlun Red Starhoz, amelyben már öt mérkőzésen is jégre lépett, s pontot ugyan még nem szerzett, de az eddig jégen töltött 32:01 perce alatt 36 percnyi büntetést szedett össze, amivel máris a vonatkozó rangsor élére ugrott.

Ebből a 36 percből 27-et a Szibir ellen 2–1-re elvesztett meccsen gyűjtött be, amikor a második harmad lefújását követően összebalhézott az ellenfél egyik játékosával. Erről az esetről nincs videó, van viszont a legutóbbi bunyójáról, amikor múlt vasárnap a vlagyivosztoki Admiral elleni mérkőzésen a nála majd 10 centivel magasabb és 10 kilóval nehezebb Mark Vrebát „csomagolta össze” 2+5 büntetőpercért cserébe.

HUNT vs. VREBA