Jégkorong: a brassói „kukadémon” a KHL-ben sem bír magával – videó

Vágólapra másolva!
2022.09.14. 18:43
null
Hunt (sárgában) már az Erste Ligában is bátran vállalta a kihívásokat... (Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország)
Az előző Erste Liga-idény egyik legbotrányosabb figurája a brassóiak kanadai-kínai kettős állampolgárságú szélsője, Garet Hunt volt, aki tavaly novemberben 9 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert egy verekedés után a pályára dobott egy szemetest. A 34 éves Hunt augusztus végén visszatért KHL-ben szereplő korábbi klubjához, a Kunlun Red Starhoz, ahol kukát ugyan nem hajigált – még –, de öt meccsén már két alkalommal is alaposan megruházta ellenfelét.

Hunt az emlékezetes, SC Csíkszereda elleni kukadobálásért járó eltiltásának letöltése után tavasszal ismét alakított egyet az erdélyi csapatnál, amikor márciusban a Gyergyói HK elleni találkozó előtt összeverekedett az ellenfél egyik játékosával – ezért csak két meccsre meszelték el.

A kanadai születésű, de kínai állampolgársággal is rendelkező Hunt hivatalosan augusztus végén távozott a brassóiaktól, s visszatért az orosz központú bajnokságban, a KHL-ben szereplő korábbi csapatához, a Kunlun Red Starhoz, amelyben már öt mérkőzésen is jégre lépett, s pontot ugyan még nem szerzett, de az eddig jégen töltött 32:01 perce alatt 36 percnyi büntetést szedett össze, amivel máris a vonatkozó rangsor élére ugrott.

Ebből a 36 percből 27-et a Szibir ellen 2–1-re elvesztett meccsen gyűjtött be, amikor a második harmad lefújását követően összebalhézott az ellenfél egyik játékosával. Erről az esetről nincs videó, van viszont a legutóbbi bunyójáról, amikor múlt vasárnap a vlagyivosztoki Admiral elleni mérkőzésen a nála majd 10 centivel magasabb és 10 kilóval nehezebb Mark Vrebát „csomagolta össze” 2+5 büntetőpercért cserébe.

HUNT vs. VREBA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik