Remek harmadik harmadban nyújtott teljesítményének köszönhetően győzte le a Vorarlberget a Hydro Fehérvár AV19 (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

 

Hazai jégen vívott rangadót az új idényt hozzá hasonlóan két vereséggel és egy győzelemmel kezdő Pioneers Vorarlberg ellen a Hydro Fehérvár AV19.

A találkozó az előzetes várakozásoknak megfelelő, kiegyenlített küzdelmet hozott, de az első harmadban egyik fél sem talált fogást a másikon.

A házigazda fehérváriak a második játékrész elején Brett Findlay góljával ugyan megszerezték a vezetést, a vendégek Kevin Macierzynski révén előbb egyenlítettek, majd egy perccel később Jack Jacome már meg is fordította az állást.

A Vorarlberg a harmadik harmadban viszont már nem tudta tartani előnyét: szűk hét perc után előbb Patrick Newell egyenlített, majd öt perccel később Henrik Nilsson bombagóljával fordítottak a fehérváriak. Három és fél perccel a rendes játékidő vége előtt Alex Petan növelte hazaiak előnyét, az 5–2-es fehérvári sikert pedig Newell második – üres kapura szerzett – gólja alakította ki, a Fehérvár pedig 2–2-re javította mérlegét.

JÉGKORONG
ICEHL
ALAPSZAKASZ

Hydro Fehérvár AV19–Pioneers Vorarlberg (osztrák) 5–2 (0–0, 1–2, 4–0)
Részletes jegyzőkönyv később!