Hoki-vb: Vay Ádám tartott minket meccsben – Tolvanen

Vágólapra másolva!
2018.04.23. 22:28
null
Az olaszok kapitánya szerint a magyar közönség kulcsszerepet játszott a meccsen (Fotó: Dömötör Csaba)
Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott finn szövetségi kapitánya szerint az első harmadban Vay Ádám tartotta meg a csapat esélyeit Olaszország ellen a budapesti divízió 1/A-világbajnokság második napján. A 3–2-es magyar győzelem után az olaszok edzője a magyar szurkolótábor erejét emelte ki.

 

– Mennyire kellett belenyúlni a taktikába a Kazahsztán elleni vereség után?
– Természetesen mindig van min javítani, módosítani, úgyhogy mi is alakítottunk a csapaton a Kazahsztán elleni meccshez képest, már csak azért is, mert Olaszország nyilván máshogy játszik – mondta a Nemzeti Sportnak Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

– Honnan merített erőt a csapat ahhoz, hogy kétszer is egyenlítsen, a végén pedig fordítson?
– Az olasz válogatott nagyon jó volt az első harmadban, gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán, Vay Ádám tartott minket meccsben. Utána lépésről lépésre feljavultunk, a végére pedig már nekünk is volt szerencsénk. A záró harmadban játszottunk a legokosabban eddig. Megmutattuk a karakterünket: hatalmas gondjaink voltak az elején, aztán mégis nyertünk, ez a srácok érdeme.

– Mik voltak az érvei, amikor Erdély Csanádot feltolta Sebők és Hári mellé?
– Voltak, ám nem feltétlenül szeretném elárulni őket. Nyilván tennünk kellett valamit, amikor hátrányban voltunk, a húzás bejött, utána pedig már az előnyünket kellett őriznünk, ezért úgy kellett alakítanunk a sorokat, hogy védekezésben és támadásban is jól kiegyensúlyozottan teljesítsünk.

– Ezúttal is hatalmas különbség mutatkozott lövésszámban. Miért?
– A nagy különbség az első harmadból ered, a másodikban többet lőttünk már, a harmadikban főleg, de nem akarom letagadni a tényeket, jobbnak kell lennünk e tekintetben is.

– Lehet, hogy jobb egy ilyen munkás, végül is lélekemelő győzelem, mintha ehelyett sima lett volna?
– Minden első győzelem nagyon fontos, főleg, ha kétszer is hátrányból kell visszajönni közben. Mindenki jól tudja, micsoda nyomás házigazdának lenni, pláne ha ilyen szoros a mezőny, amelyben hat csapat azonos erejű. Tényleg nem volt könnyű vagy látványos siker, de a győzelem az győzelem.

Clayton BEDDOES, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: – Az egyik legfontosabb tényező a magyar szurkolótábor volt, amely egészen fantasztikus hangulatot teremtett, még nekünk is tetszett volna, ha a magyar csapat nem ebből merített volna erőt... Büszke vagyok a játékosaimra, mert keményen harcoltunk olyan ellenféllel, amely bármilyen melóra hajlandó volt a győzelem érdekében. Az utolsó gólnál egymásra talált a tábor és a csapat, nekünk mindkettővel meg kellett volna küzdenünk.

VAY Ádám, a magyar válogatott kapusa: – Megint nagyon szerencsétlen gólt kaptam kezdésként, a második gólnál pedig elvédekeztük magunkat. De tudtuk, pozitívnak kell maradnunk, kemény munkával sikerült a fordítás. Próbáltunk okosabban játszani, mint a kazahok ellen, hogy ne pánikoljunk be feleslegesen, mert abból jön a kapkodás, a fejvesztve a korong után szaladgálás – most szerencsére nagyrészt sikerült uralnunk az érzelmeinket, és ennek meg is lett az eredménye.

VAS János, a magyar válogatott csatára: – Igyekeztünk még jobban menni előre, mint vasárnap, a kazahok ellen; még inkább gólra törően játszani – ez a harcias hozzáállás ezúttal szerencsére meg is hozta a találatokat. Nagyon jó csapat ellen nyertünk, kétszer is hátrányból felállva, mind a huszonhárom játékos hatalmas munkát fektetett bele ebbe a győzelembe. Igazi csapatmunka volt a diadal!

JÉGKORONG, DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–OLASZORSZÁG 3–2 (0–1, 2–1, 1–0)
Budapest, Papp László Sportaréna
G: Sarauer (22.), Vas J. (33. – emberelőny), Sebők (42.), ill. Traversa (5.), Larkin (32. – emberhátrány)

AZ ÁLLÁS
1. Kazahsztán 1 1 3–0 +3 3
2. Nagy-Britannia 1 1 3–1 +2 3
3. Olaszország 2 1 1 5–4 +1 3
4. Lengyelország 2 1 1 5–5 0 3
5. MAGYARORSZÁG 2 1 1 3–5 –2 3
6. Szlovénia 2 2 3–7 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik