Hoki-vb: Ilyen a hoki, bármikor jöhet egy váratlan fordulat – Vas János

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.28. 23:55
null
Vas Jánosnak (balról a 3.) időre van szüksége (Fotó: Szabó Miklós)
Vas János, a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya nem érzi úgy, hogy az együttes eltért volna az előzetesen eltervezettektől, míg a könnyek között nyilatkozó csatár, Nagy Gergő nem tudja, mikor fogja tudni feldolgozni a pokoli módon elbukott feljutást.

 

NAGY GERGŐ
„Nem tudok mit mondani… Tizenöt másodpercre voltunk attól, hogy valami hatalmas dolgot vigyünk véghez hazai pályán, nem tudom, miért nem sikerült… Szerettünk volna felnőni a feladathoz, úgy látszik, nem nőttünk fel. Fogalmam sincs, meg lehet-e ezt emészteni valaha, és fogalmam sincs, mi lesz holnap. Egy biztos: most hazamegyek a kisfiamhoz és a páromhoz."

– Tizenöt másodperc…

Ilyen a sport… Küzdöttünk, hajtottunk, ezzel egyáltalán nem volt probléma, mindenki a szívét-lelkét kitette a pályára, mentünk előre – de a jégkorong ennyire gyors játék, bármikor történhet egy-egy váratlan fordulat, sajnos most ez történt – mondta keserűen Vas János.

– És ráadásul megint egy roppant balszerencsés gól tett tönkre mindent.

Borzasztóan sajnálom, hogy a vége így sikerült, és így ment el a feljutás, azonban így is a teljes csapatnak csak gratulálni tudok az egész heti teljesítményéért és küzdéséért. És igenis le a kalappal Vay Ádi előtt, elképesztő, hogy micsoda munkát beletett ebbe az öt meccsbe, ő tartotta bennünk a lelket végig, ezen a mérkőzésen is.

– Kettő nulla után mi történt? Az első brit gólt követően mintha kicsit megzavarodtak volna.

STIPSICZ BENCE
„Nem tudok mit mondani, ez szörnyű érzés. Az utolsó bulinál nem tudtuk kijuttatni a harmadból a korongot, és ez megbosszulta magát. A harmadik harmadban volt két emberhátrányunk, eléggé be lettünk szögezve, és ezzel nem bírtunk mit kezdeni. Nem az akarással volt a baj.”

Végig úgy játszottunk, ahogy megbeszéltük, úgy érzem, kézben tartottuk a találkozót. Persze nagyon jó csapat ez a brit válogatott, megvoltak azok a pontok, amikor dominálni tudtak, de ez várható volt – nem lehet egy jégkorongmeccset hatvan percen keresztül uralni. Ám ettől még nem érzem úgy, hogy eltértünk volna a játéktervtől.

– Bármennyire is fáj most ez a vereség, meg kell próbálni a pozitívumokat nézni; hogy egy alakuló társaság, új kapitánnyal ennyire közel jutott a feljutáshoz – szóval azért így is szép vb volt ez.

Nagyon remélem, hogy én is így látom majd egy idő után – egyelőre nem tudom így felfogni, most szükségem van egy kis időre.

MAGYARORSZÁG–NAGY-BRITANNIA 2–3 (1–0, 0–0, 1–2, 0–0, 0–1) – szétlövéssel
Papp László Budapest Sportaréna, 7870 néző. Vezette: Heikkinen (finn), Ingram (kanadai), Lundgren (svéd), Spur (cseh)
MAGYARORSZÁG: Vay – Pozsgai, Stipsicz – Wehrs, Varga A. – Gőz, Szirányi B. – Garát – Sebők, HÁRI J. (1), ERDÉLY – Galló V. 1, Vas J., Bodó 1 – Nagy G. (1), Sarauer (1), Magosi B. – Kóger, Nagy K., Benk – Sofron. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
NAGY BRITANNIA: BOWNS – D. Phillips, O'CONNOR 1 – Ehrhardt, RICHARDSON (1) – Lee, Swindlehurst – Sullivan – PERLINI, FARMER 1, Shields – Lachowicz, Betteridge, J. Phillips – DOWD 1, Hammond, Brooks (1) – Myers, Kirk, Ferrara – Davies. Szövetségi kapitány: Peter Russell
Gólok. 3:31: Bodó (Nagy G., Sarauer – emberelőny, 1–0). 41:53: Erdély (Hári J., 2–0). 50:55: Dowd (Brooks, Richardson, 2–1). 59:45: Farmer (2–2). Győztes lövés: O'Connor (2–3)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

M GY HGY HV V L-K GK P
1. Nagy-Britannia 5 3 1 1 16–15 +1 11
2. Olaszország 5 3 2 15–11 +4 9
3. Kazahsztán 5 3 2 18–10 +8 9
4. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 9–14 –5 7
5. Szlovénia 5 2 3 15–15 0 6
6. Lengyelország 5 1 4 11–19 –8 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik