Férfi jégkorong: ismét nyertek a franciák az olimpiai selejtezőben

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 17:08
null
Franciaország az olaszokat is legyőzte (Fotó: Twitter, @Hockey_FRA)
Franciaország 2–0-ra felülmúlta Olaszországot a férfi jégkorongozók olimpiai kvalifikációs tornájának E-csoportjában, amelyben a magyar válogatott is szerepel. A franciák ezzel két meccs után hat ponttal állnak a kvartett élén, míg Magyarország 19 órától csap össze a házigazda Lettországgal. A 2022-es téli olimpiára csak a csoportgyőztes szerez kvótát. 

Mint ismert, a franciák csütörtökön 5–3-ra legyőzték Magyarországot a csoport első mérkőzésén. Az olaszok elleni összecsapáson az első harmadban még nem esett gól, majd a második játékrészben már kettő is: Sacha Treille – aki a mieink ellen is eredményes volt – bő tíz percen belül kétszer is betalált.

Az utolsó harmadban nem változott az eredmény, így a francia válogatott két meccs után két győzelemmel és hat ponttal áll a kvartett élén, míg az olaszok már biztosan lemaradnak a 2022-es pekingi téli olimpiáról.

A magyar válogatott 19 órától lép jégre Lettország ellen a csoport másik pénteki mérkőzésén és amennyiben nyer, adott esetben még marad esélye a kvalifikáció kiharcolására.

JÉGKORONG
Férfi olimpiai selejtező, Riga, 2. forduló
Franciaország–Olaszország 2–0 (0–0, 2–0, 0–0)
Később
19.00: Lettország–Magyarország – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik