Erste Liga: szépített a Vasas és az Újpest, nyertek a bajnokok

Vágólapra másolva!
2021.03.07. 22:08
null
Egy lépésre az elődöntőtől a Ferencváros (Fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda)
A hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) rájátszásának negyeddöntőjében a vasárnapi játéknapon még nem zárult le egyetlen párharc sem, bár esély éppen lehetett volna rá: az Újpest szépített a DEAC ellen, ahogy a Vasas is a Brassót fogadva. Az előző idény két társbajnoka, az FTC és a Csíkszereda is győzött, így egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz.

Az biztos, hogy „beleválasztott” a Ferencváros, amikor a MAC-ot kérte magának ellenfeléül a negyeddöntőre, a két csapat eddig roppant kiegyenlített és izgalmas párharcot vív egymással – amivel persze végeredményben mindenki jól jár, legfőképpen a szurkolók.

A két fővárosi együttes már túl van egy Erste Liga-rekordot jelentő hosszúságú mérkőzésen (a második összecsapás emlékezetes módon 92 percnyi tiszta játékidőt követően a második hosszabbításban dőlt el az újbudaiak javára Sofron István találatával), és vasárnap este bizonyára megfordulhatott a fejekben, hogy akár újra valami hasonlót produkálhatnak a felek... A fordulatos összecsapáson ugyanis Terbócs István 52. perces egyenlítése után ismét túlórára vonultak a játékosok, ám ezúttal nem sokáig kínozták egymást: Mitch Versteeg öt perc után döntött, visszavéve a Fradi előnyét a párharcban.

Helyette egy kicsivel odébb, a Megyeri úton lehetett tovább izgulni. Az Újpest meglepetésre az életben maradásért lépett jégre a DEAC ellen, és itt is a második hosszabbítás döntött, ám itt „csak” 86 percet kellett hokizni, mire Chris Bodó szerencsésen fel-, aztán a kapuba pördülő pakkja döntött.

Erdélyben jóval hamarabb végzett egymással a két rivális, pontosabban a Csíkszereda a Gyergyóval – és nemcsak az időeltolódás okán. Amikor a meccs felénél még a gyergyószentmiklósiak vezettek 3–2-re, nem sokan gondolták volna, hogy a hazaiak két napon belül másodszor is kapnak egy hetest, ám így történt: a fennmaradó fél órában a Sportklub második sora vezetésével megrázta magát, sorra jöttek a vendéggólok, Jason Morgan együttese így „meccslabdához” jutott az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Az UTE-hoz hasonlóan életben maradt a Vasas, is, de ez a jóval nagyobb bravúr: Ladányi Balázs fiatal együttese a záró harmad kiállításdömpingjét kihasználva 5–2-re nyert, ezzel elkerülte a söprést az alapszakaszgyőztes Brassó ellen.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
4. MÉRKŐZÉS
Opten-Vasas–Corona Brasov (romániai) 5–2
(0–0, 2–1, 3–1)
Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött. V:
Haszonits, Tímár, Árkovics G., Kedves A.
VASAS:
TÓTH B.
Kmec 1 (1), OZOLS 1 (1) – Bukor, Tornyai – LÉRÁNT (1), Seregély – Kováts M.
Bödök, Czakó, Révész 1 – NAGY M. 1 (1), Schmál, TURBUCZ 1 (1) – Páterka (1), Szalma, Vesutkin (1) – Csiki, Odnoga M., Szlama – Németh Á.
Edző: Ladányi Balázs
BRASSÓ: Tőke
Carlson, MCFADDEN 1 (1) – Dame-Malka, Wilson – Boriszenko, Bors – Gajdó T.
Péter B. 1, Tranca, Valchar – Finucci (1), Fowlie, Gliga – Mihály E., Molnár Z., Molnár Zs. – Gajdó B., A. Vasile, N. Vasile
Edző: Dave MacQueen
Kiállítások: 12, ill. 20 perc
Kapura lövések: 41–39
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Brassó javára
MESTERMÉRLEG
Ladányi Balázs: – Az elején azt mondtuk, nem tesszük fel a kezünket annak dacára, hogy az első kiemelttel játszunk. Az lett volna az igazságos, ha Brassóból 1–1-gyel jövünk haza, de nagyon együtt van a csapatunk, és mindent el fogunk követni, hogy akár fordítsunk is, mert érezzük a lehetőséget!
Dave MacQueen: – Azt kaptuk, amit megérdemeltünk, nem voltunk a csúcson, az ellenfél viszont igen. De úgy tűnik, ha eleget panaszkodsz a ligának elmaradt ítéletek miatt, akkor hat perccel a vége előtt kapsz három kettős emberelőnyt. Lehet, nekem is el kéne kezdenem...
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–1 a Corona Brasov javára.

Gyergyói HK (romániai)–Csíkszereda SC (romániai) 3–7 (3–1, 0–3, 0–3)
Gyergyószentmiklós, zárt kapuk mögött. V:
Nagy A., Soós D., Balla, Bandi
GYERGYÓ:
Cooke
Kozma Zs.1,TRONCINSKY(1)– Fejes N.1,Nagy Cs. – Ferencz-Csibi, Raszulov
KOSKIRANTA(2),St. Amant(1),SZABÓ K.1– Basaraba(1),E. Pance(1),Szigeti – Benedek, Bíró G., Csergő – Barabás, Elekes-Darabont, Sára
Edző:
Szilassy Zoltán
SC CSÍKSZEREDA:
Adorján Ö.
Loginov1,Papp Sz. – Farkas T.(1),WISHART1 (2)– Györfy, Salló A. – Láday, Szabó Zs.
Becze(1),Taratuhin(2),Tousignant – BLACKWATER1 (1),COMBS3,YELLOW HORN(1)– Bíró T.1,Fodor Cs.(1),Sándor Z. – Casaneanu, Gecse O., Rokaly N.(1)
Edző:
Jason Morgan
Kiállítások:
8, ill. 14 perc
Kapura lövések:
39–44
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–1 a Csíkszereda SC javára.

MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom 3–4 (1–1, 1–0, 1–2, 0–1) – hosszabbítás után
Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V:
Babic, Kincses, Kövesi, Vincze D.
MAC HKB:
Bálizs
Dóczi, Pozsgai – Macaulay, Jászai – Garát (1), Kovács B. Z. – Bugár,
Schlekmann, NAGY K. 1 (1), SOFRON I. 1 – Brance Orbán (1), Kreisz B., TERBÓCS 1 (1) – Pápa, Kozma D., Ritter Z. – Molnár B., Majoross B., Lőczi – Kedves R.
Edző: Kangyal Balázs
FTC: Arany
Ellerby, Hegyi Á. – M. VERSTEEG 2, Tóth Gergely – Bán, Kärmeniemi –
Somogyi B., Nagy G., Tóth A. – Németh A., KULMALA 1 (1), Pavuk – Hodgman (1), Hajós, Kóger D. – Roczanov, Farkas L., Tóth G. – TÓTH R. 1, Sági Martin
Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Kapura lövések: 32–45
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 az FTC Telekon javára.

Újpest–DEAC 3–2 (0–0, 2–1, 0–1, 0–0, 1–0) – kétszeri hosszabbítás után
Megyeri út, zárt kapuk mögött. V:
Kókai, Korbuly, Pálkövi Botond, Szabó D.
UTE:
RAJNA
Kiss Philip(1),Selan – Pokornyi(1),Stadel – Kovács Attila, Varga A. – Szécsi
Benk(1),BODÓ1(1),JUST1– Sikorcin1,Sotlar(1),Vincze P. – Nemes, Perkovich, Vorobjov – Godó, Horváth, Kovács S.
Edző:
Virág Csaba
DEAC:
HETÉNYI Z.
Kloz, Vokla – Kiss R.1,Sándor F. – Bogesics, FILBRANDT1
Dalecky, Novotny, Turcotte – Berta(1),Hári N., KULESOV(1)– Izacky, Mazzag, Molnár D. – Kiss Patrik, Szűcs I.
Edző:
David Musial
Kiállítások:
10, ill. 8 perc
Kapura lövések:
48–58
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba:
– Mindig az első és a negyedik győzelem megszerzése a legnehezebb. Ez a meccs ugyanolyan volt, mint az előző három: ki-ki mérkőzés, amiből most mi jöttünk ki jobban. Az első harmadban még benne volt a fiúkban a szombati meccs, kicsit megszeppenten kezdtünk, de aztán szépen lassan javult a játékunk, ami jó előjel a keddi, debreceni túránk előtt.
Kecskeméti Áron, másodedző:
– Bármelyik csapat nyerte volna ezt a sokáig húzódó mérkőzést, megérdemelte volna, hiszen mindkét oldal alakított ki nagy helyzeteket. Ezúttal nem nekünk volt szerencsénk.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–1 a DEAC javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik