Erste Liga: Összeszedtük magunkat, mindenki rátett egy lapáttal – Vincze Péter

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 08:10
Nem omlott össze a Gyergyói HK, miután a párharcban 2–0-ra vezető FTC-Telekom a jégkorong Erste Liga döntőjének harmadik mérkőzésén is 2–0-s vezetést szerzett. Sőt, éppen a zöld-fehéreket zavarta meg, hogy még az első harmadban szépített az ellenfél, s onnantól elkezdték komplikálni a játékukat. Minderről Vincze Péter, illetve Bán Károly beszélt az NSO Tv-nek az 5–3-as gyergyói győzelem után. 

„Főleg a második mérkőzés volt fájó, ahogy azt elvesztettük. De akkor is tudtuk, hogy a végső győzelemhez négy meccset kell nyerni, most ehhez eggyel közelebb kerültünk. A Ferencváros valóban vezetett két góllal, de összekaptuk magunkat, mindenki rátett még egy lapáttal, és jól álltunk bele a folytatásba” – mondta Vincze Péter, aki videónkban természetesen részletesen is beszél arról, hogyan sikerült megfordítani a mérkőzést a második harmadban, majd megtartani az előnyt a végéig.

A Ferencváros harmadik gólját szerző Bán Károly szerint abban hibáztak, hogy miután 2–0-s előnyüknél a Gyergyó szépített, a hirtelen jött találat megzavarta őket, és elkezdték komplikálni a játékot. Viszont pontosan tudják, mi az, ami ismét eredményre vezethet a szombati, negyedik meccsen. Ez is kiderül videónkból, ahogy Vincze Péter arra is kitér, mennyit számít nekik, hogy a gyergyói szurkolók szinte teljesen megtöltik a vendégszektort a Tüskecsarnokban.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

FTC-TELEKOM–GYERGYÓI HK (romániai) 3–5 (2–1, 1–3, 0–1)
Tüskecsarnok, 2066
néző.V:Németh M., Rencz, Szabó D., Váczi
FTC:Arany G. – Hrabal (1), Marva / Boros, Mesikämmen / Kärmeniemi, Seregély Máté / Kucsma – Kulmala, Nagy G. 1, Turbucz / Betteridge, SAILIO, Sointu / Farkas Lőrinc (1), Tóth A. 1, Tóth Gergő / Bán 1, Galántai, Kozma D. (1).Edző:Fodor Szabolcs
GYERGYÓ:
Rinne – Haaranen, Marttinen (1) / FEJES (1), Saari / Imre, Kozma Zs. – Bodó, B. Orbán (1), SYLVESTRE 2 / SÁNDOR-SZÉKELY 1 (1), Szigeti 1 (1), Tranca 1 (1) / Császár (1), DiDiomete, Vincze P. / Bíró G., Csiszer, Silló.Edző:Szilassy Zoltán
Kapura lövések:45–33
Gól – emberelőnyből:6/1, ill. 2/2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:2–1 az FTC-Telekom javára
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Nagyon jó összecsapás volt, az Erste Liga erejét mutatja, milyen színvonalú találkozó volt a harmadik mérkőzés. Sejtettük, hogy a döntőben kiegyenlített meccseket játszunk, de a mérleg nyelve most nem felénk billent. Ilyen szorosnak kell lennie a döntőnek!
Szilassy Zoltán:– Hazai győzelem nélkül indultunk útnak, ami miatt kicsit feszültek voltunk, ám hittünk benne, hogy amit csinálunk, az jó. Bár rosszul kezdtünk, a hatvan percet tekintve elégedett vagyok a teljesítménnyel, a kiváló Fradi otthonában nyertünk, és ezúttal nem akadt gondunk a gólszerzéssel sem. Csökkentenünk kellett a ki nem kényszerített hibák számát, ami a második kapott gól után sikerült is.

A DÖNTŐ PROGRAMJA
Március 20.

Gyergyói HK–FTC-Telekom 2–3
Március 21.
Gyergyói HK–FTC-Telekom 1–2
Március 24.
FTC-Telekom–Gyergyói HK 3–5
Március 25.
19.15:
FTC-Telekom–Gyergyói HK
Március 27.
Gyergyói HK–FTC-Telekom
Március 29.
FTC-Telekom–Gyergyói HK*
Március 31.
Gyergyói HK–FTC-Telekom*
*ha szükséges

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik