Erste Liga: megvan a negyedik győzelem, elődöntős az FTC

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 21:42
4–1-es összesítéssel bejutott az elődöntőbe a Ferencváros, miután szerdán Kóger Dániel vezérletével 4–1-re legyőzte a DVTK Jegesmedvéket. A játéknap másik meccsén az Újpest 2–1-re nyert a DEAC ellen, és összesítésben 3–2-re szépített.
Az FTC a meccset és a párharcot is 4–1-re nyerte – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Tumbász Hédi)
Az FTC a meccset és a párharcot is 4–1-re nyerte – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Tumbász Hédi)

A Ferencváros múlt kedden 3–2-re, szerdán 4–3-ra verte meg ellenfelét a Tüskecsarnokban, míg a hétvégén Miskolcon előbb 5–3-ra győzött, vasárnap pedig 3–1-re kikapott.

A szerdán megrendezett ötödik találkozón az FTC volt aktívabb, és a nyitó harmad közepén bő másfél perc alatt kétszer is betalált, a vendégek emberelőnyben szépítettek. A góltalan, ám 21–5-ös hazai kapura lövési mutatót hozó második játékrész után Vojtkó Mátyás egy rossz mozdulattal kilőtte a korongot a nézőtérre, az emberelőnyben pedig Kóger büntetett. A hajrában Tóth Gergő fonákkal emelt a léc alá.

A játéknap másik meccsén az UTE – amely felsőházi kiemeltként választhatott ellenfelet a DEAC és a Brassó között – múlt kedden hosszabbítás után kikapott, aztán szerdán visszavágott. Ám a hétvége Debrecenben nem sikerült: a Magyar Kupa-győztes DEAC szombaton 5–3-ra, míg vasárnap 6–2-re győzött.

Rossz hír volt a hazaiaknak, hogy az eddigi sérültek – Benk András, Erik Robichaud és Csergő Hunor – mellé feliratkozott az első számú kapusuk, Rajna Miklós is agyrázkódás miatt. Így az eddig kevesebbet foglalkoztatott Márkus Levente állt a kapuban.

Óvatosan kezdtek a csapatok. Az első harmad hajrájában Jack Suter maradt őrizetlenül a kapu mellett, és közelről nem hibázott. A 35. percben Mazzag Dániel távolról egyenlített, és rögtön emberelőnybe is került együttese.

Nem hozott gólt a harmadik harmad, így jöhetett az első gólig tartó ráadás, amelynek elején Gőz Balázst állították ki. Virág Csaba újpesti vezetőedző időt kért, és az emberelőnyben Nemes Benjamin talált be, amikor is a hosszabbítás 2 perc 26 másodperce tartott.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
FTC-Telekom–DVTK Jegesmedvék 4–1
(2–1, 0–0, 2–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 893 néző. Vezette: Kincses, Pálkövi Zs., Kocsány, Muzsik
FTC: ARANY – HEGYI Á. (1), McFadden / KÄRMENIEMI (1), Seregély Máté / Bohunicky, Boros / Bán, Sarcia – Kulmala 1, NAGY G. (1), Tamminen (1) / Fowlie, Pavuk, Tóth A. (1) / Hajós, KÓGER D. 2, Somogyi B. / Farkas L., Roczanov, TÓTH GERGŐ 1. Edző: Fodor Szabolcs
DVTK: Duschek – Kiss R., Wehrs / Hadobás, Vojtkó / Farkas O., Szirányi B. / Illés, Pecsét – Parnham, Seto 1, Walker (1) / Galajda, Galanisz, Mattyasovszky / Elgestal, Lövei, Miskolczi / Farkas M., Ritó, Szabad. Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 45–24. Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 6/1
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Túl lassan kezdtünk, de ez érthető egy olyan meccsen, amelyen le lehet zárni a szériát. Azt mondják, mindig ezek a legnehezebb mérkőzések. Szerencsére már az első harmadban lőttünk két gólt, s ettől megnyugodhattunk. Kétség sem férhet hozzá, hogy a jobb csapat jutott tovább.
Tokaji Viktor: – Ha tárgyilagos szeretnék maradni, csak annyit mondanék: megint olyan hibákat követtünk el, amilyenek nem férnek bele ezen a szinten. Ugyanakkor a színfalak mögött sok sérüléssel és viszontagsággal küzdöttünk folyamatosan. Például az ETO ellen Kevin Wehrsnek elszakadt a külső keresztszalagja, Szirányi Bencének a csuklószalagja nem teljesen ép. Ezt pedig csak ideig-óráig bírta el a csapat.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 az FTC-Telekom javára

ÚJPESTI TE–DEBRECENI EAC 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Budapest, Megyeri út, 547 néző. Vezette: Soós, Mach, Mizsák, Balla
ÚJPEST: MÁRKUS – POKORNYI, Stadel / JAGO (1), Kiss D. / Ph. Kiss, Varga A. – Kiss P. (1), Németh A. (1), SUTER 1 / Coatta, JUST (1), Kovács Alex / Balogh B., Kovács S., NEMES 1 / Cseh, Lászlóffy, Zsigmond. Edző: Virág Csaba
DEAC: HETÉNYI Z. – Gőz, KLIMEK(1) / KLOZ, Vokla / Jakabfy, Sándor F. – Kulesov, Szmirnov, Spirko / Karmajev, Mazzag 1, Novotny / Berta, Molnár D., Sági Martin / Almási, Bogesics, Kozma F. (1). Edző: György József
Kapura lövések: 43–44. Gól – emberelőnyből: 1/1, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba: – Nem szoktam kertelni, ezúttal sem teszem: az első két harmadban mutatott játékunk kritikán aluli volt. Láthatóan az elsődleges célunk az volt, hogy ne kapjunk ki, pedig agresszívabban kellett volna a győzelemre törnünk. Szerencsére a végjátékra már megfelelő mentalitással álltunk ki.
György József: – Ezúttal csak húsz percen át gyakoroltunk jelentős nyomást az ellenfélre, így azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert az Újpest. A csapatkapitányunk, Berta Ákos kiesését nyilvánvalóan megéreztük, miután fejbe találta a korong. Összevarrták az arcát és a száját, de a szeme szerencsére nem sérült meg.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a DEAC javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik