Erste Liga: megkapta büntetését a kórházban kikötő ferencvárosit fellökő újpesti

Vágólapra másolva!
2022.12.13. 15:23
null
Hárommeccses eltiltást kapott a Sarciá Antoninót fellökő Pokorny Dávid (Fotó: Vörös Dávid)
Devin Robert DiDiomete, a Gyergyói HK jégkorongozója két, míg Pokornyi Dávid, az UTE játékosa három Erste Liga-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A liga fegyelmi bizottsága kedden a sorozat honlapján kiemelte: DiDiomete az SC Csíkszereda ellen vasárnap vendégként 8–5-re megnyert meccsen 20+20 perces végleges fegyelmi büntetést kapott, mert sportszerűtlenül viselkedett ellenfeleivel és a szurkolókkal szemben. A hokis a mérkőzés végi kézfogás alatt egyik ellenfelének mezét elkapta, rángatta, sportszerűtlen módon provokálta. Ezt követően a hazai csapat drukkereinek és játékosainak mutogatott cinikus, sportszerűtlen gesztusokkal.

Ugyancsak a vasárnapi játéknapon, az UTE–FTC-Telekom (4–2) találkozó harmadik percében Pokornyi ellenfelét hátulról palánknak lökte, és amint azt a fb megállapította, „a megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult”, ráadásul a lökés a ferencvárosi hokist olyan „veszélyeztetett testhelyzetben érte, amikor magát védeni már nem tudta, felsőtestével, fejével nagy erővel a palánknak csapódott”. A ferencvárosi klub tájékoztatása alapján játékosuk, Sarcia Antonino az esetnél nyakcsigolyatörést szenvedett és műtétre ugyan nincs szükség, de előreláthatólag 12 héten át nyakmerevítő gallért kell viselnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik