Erste Liga: a Titánok még mélyebb gödörbe lökték az Acélbikákat

Vágólapra másolva!
2020.12.01. 21:10
null
Dansereau törte meg az újvárosi gólcsendet... (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Egyre mélyebb gödörbe kerül a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban szereplő Dunaújvárosi Acélbikák, amely kedd este a Titánok vendégeként szenvedett újabb csúnya vereséget.

Nem most futja történelme legjobb idényét a Dunaújvárosi Acélbikák, benne biztosak lehetünk: a David Leger vezetőedző irányította csapat október vége óta képtelen nyerni, a Titánok elleni – elviekben – megyei rangadó előtt sorozatban hét bajnokit vesztett el, ráadásul, miután vasárnap a listavezető MAC lenullázta a brigádot, így immár öt harmad óta – 113 perce – gólképtelen is volt.

Ezen előzmények után nem volt meglepő, hogy a Titánok alig három és fél perc játék után megszerezték a vezetést, ám a hazai meccsüket az új idényben az új győri jégcsarnokban játszó fehérváriak nem folytatták a góltermelést az első harmadban.

A hazaiak olyannyira megnyugodtak, hogy a második húsz perc elején az Acélbikák előbb egyenlítettek – Keegan Dansereau 137 percnyi dunaújvárosi gólcsendet tört meg – két perccel később pedig még a vezetést is megszerezték, ám a Titánok még a második szünet előtt a rákapcsoltak és visszavették az egygólos vezetést.

A harmadik harmadban aztán összeomlott a vendégek emberhátrányos védekezése és a játékrész közepén három percen belül kaptak három gólt, majd öt perccel a vége előtt még egyet – mindegyiket emberelőnyből szerezték a Titánok. Ezzel a „győri” fehérváriak megelőzték a dunaújvárosiakat a tabellán és immár begyűjtötték első rendes játékidőben aratott győzelmüket, így már csak az Acélbikáknak nincs 60 perces sikerük.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ
Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 6–2 (1–0, 2–2, 4–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik