Erste Liga: korántsem biztos, hogy indulhatnak az erdélyi csapatok

Vágólapra másolva!
2022.09.06. 20:06
null
Egyelőre nem biztos, hogy 10 csapat terelgeti majd a pakkot az új idényben (Fotó: Földi Imre)
Amint arról beszámoltunk, kedd délelőtt az Erste Liga megtartotta szokásos évadnyitó sajtótájékoztatóját, ám hiába képviselte magát a három erdélyi klub képviselője is az eseményen, az erdélyi jégkorongozás vezetői szerint egyáltalán nem tekinthető biztosnak a szeptember 16-i évadkezdés.

 

A román szövetség jelenlegi elnöksége által kibocsátott nemzetközi versenyengedélyek ugyanis csak szeptember 15-ig érvényesek – és ugyanazon a napon tartják meg a tisztújító közgyűlést, ott pedig csak a határozatképesség megléte esetén dönthetnek bármilyen kérdésben.

A Nagy Attila elnöki jelöltségét támogató iratcsomót a regnáló vezetőség a határidő túllépésére hivatkozva elutasította, így viszont elképzelhető, hogy az erdélyi lobbi tagjai nem vesznek részt a közgyűlésen.

Ebben a esetben aligha jön össze a szükséges létszám, ez pedig a tisztújítás újabb, későbbi időpontban való kiírását vonja maga után. Addig meg a jelenlegi elnökség „revolverező” határozatai maradnak érvényben, amelyek nem engedélyezik az erdélyi csapatok Erste Liga-indulását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik