Erste Liga: „Hihetetlen melót tettünk ebbe a sikerbe!”

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 19:28
null
Megérdemelten lett az Erste Liga idei bajnoka (is) az SC Csíkszereda (Fotó: SC Csíkszereda)
Megérdemelten lett az Erste Liga idei bajnoka (is) az SC Csíkszereda, amely az egyéni díjak felét is elvitte.

 

Jó helyre került az Erste Liga trófeája – illetve bizonyos értelemben csak maradt...

KÜLÖNDÍJAK
Az idény legjobb kapusa: Hetényi Zoltán (DEAC)
Az idény legjobb hátvédje: Josh McFadden (Brassó)
Az idény legjobb csatára: Jack Combs (Csíkszereda)
A döntő legértékesebb játékosa (MVP): Becze Tihamér (Csíkszereda)

Tavaly a koronavírus-járvány miatt berekesztett évadban megosztott bajnoknak hirdették ki az SC Csíkszeredát és az FTC-Telekomot, mivel a kritikus pillanatban egyaránt vezettek az elődöntőjükben. Egy évvel és egy hónappal később azonban a jégen dőlt el az aranyérem sorsa, méghozzá a Sportklub és legnagyobb környékbeli riválisa, a Corona Brasov ellen, amely alapszakaszgyőztesként fordult a rájátszásra, ahol viszont „kifakult”.

A „farkasok” már a playoffba utolsóként bekerülő Opten-Vasason is csak hétmérkőzéses negyeddöntőben jutottak túl (4–3), majd az elődöntőben a DEAC-cal is jobban megszenvedtek (4–2), mint az összesített eredmény mutatja vagy amennyi energiájába került a Gyergyó (4–1) és a Fradi (4–2) kiejtése a Szeredának. Ezután jött a 2014 óta első határon túli, 2009 óta első erdélyi finálé, amelyben az SC odavissza pofonok után elcsente az ötödik meccset Brassóból, majd a hatodikon odahaza be is fejezte a párharcot és vele a bajnokságot.

„Jó mérkőzést játszottunk, a fiúk mindvégig betartották az utasításokat– értékelt a kanadai mester, Jason Morgan, aki 2016-ban a DVTK-val volt már Erste Liga-nyertes.– A második harmad elején még hátrányban voltunk, de nagyon akartuk a győzelmet, számtalan helyzetünk volt és gólokat is szereztünk. A srácok önfeláldozóan vetődtek bele minden korongba, Tousignant törött orral állt vissza, és akik ezúttal nem kaptak lehetőséget – Szamankov, Kuljas és Yellow Horn –, amikor kellett, szintén ott voltak és azt nyújtották, amire szükség volt. Ez a végső győzelem a teljes csapat munkájának köszönhető, hihetetlen melót tettünk ebbe a sikerbe!”

Pluszörömként az egyéni díjakból is markolt a Sportklub, hiszen a 19 góljával a liga playoffbeli csúcsát megdöntő Jack Combs az egész idény legjobb támadója, az utolsó párharcban 6 találatot szerző Becze Tihamér a döntő MVP-je lett.
Eközben a Brassónak az ezüst, illetve Josh McFadden hátvéddíja jutott.

„Természetesen csalódott vagyok –ismerte el Dave MacQueen edző.– A végére nem volt bennünk átütőerő. Az ellenfélnél olyan klasszis játékosok vannak, mint Becze, Blackwater, Wishart és még sorolhatnám, akik a fontos pillanatokban képesek megvillanni – ezt kell megtanulnunk, hogy a kulcspillanatokban a játékosaink a legjobb döntéseket hozzák meg.”

JÉGKORONG ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
SC CSÍKSZEREDA
(romániai, 3.)–CORONA BRASOV (romániai, 1.) 5–3 (0–1, 3–1, 2–1)
Csíkszereda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kókai, Soós, Kedves A., Szabó Dávid
CSÍKSZEREDA: Adorján Ö. – FARKAS T. 1 (1), Wishart – Loginov, Papp Sz. – Láday, Salló – Győrfy – Combs, Maylan (1), TARATUHIN 1 – BECZE T. 2, BÍRÓ T. (1), BLACKWATER 1 (2) – Fodor Cs., Rokaly N., Tousignant – Casaneanu (1), Gecse O., Ilyés. Edző: Jason Morgan
BRASSÓ: Tőke – Carlson, MCFADDEN 1 – Boriszenko (1), Wilson – Bors, Mihály E. – Gajdó T. – Klempa, Tranca, Valchar – Finucci, FOWLIE 2, GLIGA (1) – Molnár Zs., Péter B., A. Vasile – Gajdó B. (1), Szőcs, N. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 34–28
Kiállítások: 2 perc, ill. 4 perc+10 perc fegyelmi (A. Vasile)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Csíkszereda javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik