Erste Liga: a DVTK háromgólos hátrányból győzött Újpesten

Vágólapra másolva!
2022.09.16. 21:13
null
A hosszabbításban győzött a DVTK (Fotó: Vörös Dávid)
A DVTK Jegesmedvék csapata háromgólos hátrányból felállva hosszabbítás után 4–3-ra győzött Újpesten a jégkorong Erste Liga 2022–2023-as idényének első mérkőzésén.

 

Az idény első és második gólját Kiss Patrik ütötte komoly védelmi hiba után a miskolci kapu előteréből. A második harmad kiegyenlített játékot hozott, ám Olekszandr Pereszunko révén megint az UTE lőtt gólt, ugyancsak közelről.

A záró játékrészre felpörgött a vendéggárda, és 1 perc 48 másodperccel a vége előtt kiegyenlített, majd a hosszabbítás 53. másodpercében Galajda Zsombor megszerezte a győztes találatot is.

A magyar bajnok FTC-Telekom is 4–3-ra nyert, a zöld-fehérek a Szuperkupa-győztes DEAC otthonában. A két csapat vasárnap találkozott a Tüskecsarnokban, a debreceniek magabiztosan győztek, így fennállásuk első Szuperkupa-sikerét aratták. A fővárosi együttesnél ezúttal eltiltás miatt nem lehetett jelen Fodor Szabolcs vezetőedző, helyette Euan King dirigált a cserepadról.

A hazaiak az első emberelőnyüket kihasználták, Rastislav Spirko nyúlt bele egy távoli lövésbe. A második harmad elején a 205 centiméter magas Oleg Szoszunov lőtt Arany Gergely bal karja alatt a kapuba. A gól nem törte meg az FTC-t, és 3 perc 6 másodperc alatt fordított új légiósai, Brayden Low és August Nilsson révén. Időt kért a DEAC, és Jakub Izacky szép, szinte egészpályás egyéni akció után egyenlített, ám bő egy perc múlva megint Nilsson villant, így vendég előnnyel vonultak el pihenőre a csapatok.

A hajrában nagy erőket mozgósított a házigazda, volt esélye az egyenlítésre is, ám kimaradtak a ziccerek – lehozott kapus mellett is –, így elvitte a három pontot az FTC.

A Budapest Jégkorong Akadémia HC simán győzött Dunaújvárosban.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
UTE–DVTK Jegesmedvék 3–4
(2–0, 1–0, 0–3, 0–1) – hosszabbítás után
Megyeri út, 561 néző. V: Németh M., Haszonits, Kövesi, Szabó D.
UTE: Rajna – V. Järvinen, Kiss D. (1) / Kmec, Tornyai / Ph. Kiss, Pokornyi / Lászlóffy – Just (1), Kovács Alex (1), Pereszunko 1 / Henttonen, KISS P. 2, Shirley (1) / Benk, Madácsi, Németh A. / Balogh B., Kovács S., Nemes. Edző: Virág Csaba
DVTK: VORIS – SKRABOV (1), Ilvessuo / SZIRÁNYI B. (1), Vojtkó / Kiss R., Illés / Jombik – Lövei (1), Mattyasovszky (1), GALAJDA 2 / Páterka, Blasko, Farkas M. / Razumnjak 1, Kulesov, Miskolczi 1 / Pecsét, Ritó, Vas J. Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 36–32. Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 2/0
Virág Csaba: – Nagyon egyszerű: a DVTK nyerni akart, mi pedig túlélni a meccset, ez volt a hatalmas különbség a két csapat között a harmadik harmadban. Sok mindent elfogadok, de ebben a mezben, ilyen címerrel senki sem jöhet ki így az utolsó húsz percre, és nem játszhat így, nincsenek kifogások, ez elfogadhatatlan.
Tokaji Viktor: – Ez csak az első kis lépés volt a bajnokságban, de hitet adhat a csapatnak, hogy nulla háromról fel tudtunk állni. Pláne egy olyan jól strukturált alakulat ellen, mint az Újpest. Ez egy értékes győzelem, pláne, hogy a nyitó meccsen született. Csak így tovább!

DEAC–FTC-Telekom 3–4 (1–0, 2–4, 0–0)
Debrecen, 454 néző. V: Babic, Soós, Vincze D. B., Kis-Király.
DEAC: Hetényi Z. – ZALAMAJ (1), Jakabfy / SZOSZUNOV 1 (1), Bogesics (1) / Bukor, Vokla – Dalecky, Spirko 1, Mihalik A. (1) / Izacky 1, Novotny, Szmirnov / Sági Martin, Révész M. (1), Molnár D. / Kozma F., Mazzag, Mihalik G. Edző: György József
FERENCVÁROS: Arany – Seregély, Kärmeniemi / Marva, A. NILSSON 2 / Szorokin, Sarcia / Boros, Kucsma – KAIJSER (3), LOW 2 (1), BETTERIDGE (2) / Kulmala, Kestila, Tóth A. / Kozma D., Kreisz B., Bán / Komáromy, Farkas L., Galántai. Megbízott edző: Euan King
Kiállítások: 3/1, ill. 3/1. Kapura lövések: 36–39
MESTERMÉRLEG
Kecskeméti Áron pályaedző:
– A második harmadban volt egy háromperces rövidzárlatunk, amiért súlyos árat fizettünk. Bosszantó, mert a meccs egészét tekintve egyáltalán nem játszottunk gyengébben, mint a Fradi. Rossz szájízzel hagytuk el a jeget, nem így képzeltük el a bajnoki rajtot.
Euan King: – Megint padlóra kerültünk a Debrecen ellen, akárcsak a Szuperkupán, azonban most nulla kettőnél felálltunk, és három gyors gólt lőttünk a liga legjobb kapusának. A folytatásban is rendkívül taktikusan játszottunk, rengeteget dolgoztunk, jóleső érzés így revansot venni!

Dunaújvárosi Acélbikák–Budapest JAHC 2–6 (0–2, 1–2, 1–2)
Dunaújváros, 493 néző. V: Nagy A., Varjú, Molnár M., Árkovics.
DAB:
J. Järvinen – Lammi, Tolsztusko / Varga A., Vas Márk / Léránt, Marosi / Erdély B., Gál S. – Embrich (1), Ödman Hadzinikolic, Somogyi B. 1 / Niskanen 1, Török, Valtol / Dézsi Bence (1), Pinczés O. (1), Szalma / Horváth Á., Stan, Strenk O. Edző: Niko Eronen
BJAHC: Farkas R. – Uimonen 1, Szabó B. / Pozsgai, Garát / Dóczi (1), Varga K. 1 / Tóth P. – CULIGIN (2), GALOHA (2), MCCORMICK 2 / Elo, Viikilä, SCHLEKMANN 1 / Molnár B. (1), Tóth R. (1), Djumic 1 (1) / Ádám, Ritter, Weidemann. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 26–47. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 2/1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik