Erste Liga: Erdélyben az FTC nyert, a DEAC és a DVTK kikapott

Vágólapra másolva!
2021.10.17. 19:50
null
Kapott gól nélküli sikerrel zárta a Ferencváros az erdélyi túrát (Fotó: fradi.hu)
Vasárnap véget ért három magyar csapat, a Ferencváros, a DEAC és a DVTK négynapos erdélyi túrája a magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban (Erste Liga). A három csapat három meccséből egyedül a Ferencváros tudott egy meccset nyerni: vasárnap este a Brassó otthonában diadalmaskodott 4–0-ra Fodor Szabolcs csapata.

A Ferencvárosnál Fodor Szabolcs vezetőedző némiképp változtatott a zöld-fehérek sorain, és a gól nélküli első harmad után a másodikban meg is lett a változtatás eredménye: Somogyi Balázs góljával hamar megszerezte a vezetést az FTC, majd Rasmus Kulmala duplázta meg az előnyt még a középső játékrészben.

A záró harmad is ugyanazt a sok lövéssel tarkított mozgalmas hokit hozta, mint az első két játékrész, ám gólokat továbbra is csak a Ferencváros szerzett: Pavuk Attila nem sokkal a szünet után növelte az előnyt, a 4–0-s vendégsikert jelentő végeredményt pedig a tavaly még éppen a Brassóban szereplő Codie Fowlie állította be. A Ferencváros kapuját őrző Arany Gergő 43 lövést hárítva ért el shutoutot.

A DEAC a Csíkszeredához látogatott, s ugyan az első harmadban még tartotta magát, s csak egyszer kapitulált, a második játékrészben négy gólt is kapott a debreceni csapat, így a harmadik játékrészben, hiába találtak be háromszor is Gőz Balázsék, a győzelemre nem volt esélyük. A hazaiaknál Sofron István 2+1-gyel zárt, David Stoch pedig három asszisztot jegyzett.

A DVTK is kikapott utolsó erdélyi meccsén: a listavezető Gyergyi HK Brance Orbán (1+1) vezérletével az első harmad utolsó öt percében 2–0-ra meglépett, és ugyan a Jegesmedvék a középső játékrészben Kevin Elgestal góljával szépítettek, az egyenlítés már nem jött össze.

A nap negyedik mérkőzésén az Újpest 2–1-re legyőzte a MAC-ot, mégpedig hosszabbítás után: a felek 60 percen át játszva 1–1-es eredményig jutottak, aztán a ráadás első kapura lövéséből gól is lett: Nemes Benjamin szerzett korongot 13 másodperccel a kezdés után, végigszáguldott a pályán, majd ki is használta a ziccert, megnyerve ezzel a találkozót a lila-fehérek számára.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA

CORONA BRASOV (romániai)–FTC-TELEKOM 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)
Brassó.Vezette:Csomortáni, Radu, André, Gherghies (romániaiak)
BRASSÓ:
Tőke – Boriszenko, Raszulov / Gajdó T., Bors H. / Haraga, Ráduly / Szőcs Z. – Hunt, Trotter, Huard / VALCHAR, Gliga, Machala / Kovács M., Molnár Zs., Zagidullin / N. Vasile, Gajdó B., A. Vasile.Edző:Dave MacQueen
FTC:
ARANY G. – BOROS(1),Kärmeniemi / McFadden, Bohunicky(1)/ Sarcia, Hegyi Á. / Bán, Seregély – Kulmala1,Nagy G.(1),FOWLIE1 (1),/ Kóger D.(1),Tamminen, SOMOGYI B.1/ Tóth A., Hajós, PAVUK1/ Galántai, Farkas S., Tóth G.Edző:Fodor Szabolcs
Kapura lövések:
43–56.
Gól – emberelőnyből:
6/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen:
– Sejthető volt, hogy miután a Fradinak eddig nem sok babér termett ezen a túrán, ellenünk jó meccse lesz. A végeredmény miatt csalódott vagyok, a játékosaim teljesítménye miatt viszont nem: mindent megtettek, amit ilyen rövid paddal tudtak.
Fodor Szabolcs:
– Két vereség után mindenképpen pontokkal szerettünk volna hazatérni. Nagyszerű csapatmunkát mutattunk be: mindenki hatvan percen át keményen dolgozott, a kapusunk is remekelt és az emberhátrányos játékunk is százszázalékosan működött.

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–DEAC 6–3 (1–0, 4–0, 1–3)
Csíkszereda, 600
néző.Vezette:Gergely, Mihai, Crisan (romániaiak).
SPORTKLUB:
Adorján A. – Kuljas(1),LÁDAY(2)/ Kubat, Salló A.1/ Gecse H., Reisz(1)/ Bajkó – Becze, Bíró T., Péter A. / Péter B.1 (1),ROKALY SZ.(2),SOFRON I.2 (1)/ Fodor Cs., Szkacskov, STACH(3)/ Casaneanu.Edző:Hozó Levente
DEAC:
Antek – Gőz, Klimek / Kloz, Vokla(1)/ Berta, Sándor F. / Bogesics – KULESOV1 (1),Sági Martin, SPIRKO(1)/ Almási, Dalecky(1),TURCOTTE1/ HÁRI N.1 (1),Mazzag, Molnár D. / Kozma F.Edző:David Musial
Kapura lövések:
40–30.
Gól – emberelőnyből:
2/1, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Hozó Levente:
– Rengeteg erőt kivett belőlünk a három hazai mérkőzés. Most igazából húsz percet játszottunk a második harmadban, és az elég volt, hogy nyerni tudjunk. A végére a védekezésünk szétszórttá vált, olyan volt, mintha pingpongmeccset láttam volna, ami, gondolom, jó volt a nézőknek, az edzőknek már kevésbé. Csapatunk erőssége jelenleg egyértelműen a góllövés.
David Musial:
– Jól kezdtünk, az első harmadunk rendben volt. Aztán a másodikban teljesen másképp jöttünk ki a jégre, nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, ott szúrtunkel mindent. A harmadikban próbáltunk kapaszkodni, időnként a saját játékunkat tudtuk játszani, de már túl késő volt. Két sérült alapjátékosunkis visszatér jövő héten, velük remélhetőleg újból megtaláljuk önmagunkat és a győzelemhez vezető utat.

GYERGYÓI HK (romániai)–DVTK JEGESMEDVÉK 2–1 (2–0, 0–1, 0–0)
Gyergyószentmiklós, 970néző.Vezette:Csata, Filip, Bandi, Magyar (romániaiak).
GYERGYÓ:
R. RINNE – Haaranen, Kozma Zs. / Fejes N., Saari / Ferencz-Csibi, Györfy / Péter Zs., Todor – BODÓ(2),Császár(1),BRANCE ORBÁN1 (1)/ Sárpátki, Szigeti, VINCZE P.1/ Bíró G., Silló, Vincze G. / Benedek, Lázár, Sándor-Székely.Edző:Szilassy Zoltán
DVTK:
KISS B. – Hyvärinen, Wehrs / DOETZEL, Szirányi B. / Farkas O., Vojtkó(1)/ Hadobás – ELGESTAL1,Galajda, Walker / Miskolczi, Ritó, Szabad / Galanisz(1),Lövei, Mattyasovszky / Farkas M., Mihalik, Pecsét.Edző:Tokaji Viktor
Kapura lövések:46–28.
Gól – emberelőnyből:
5/1, ill. 7/0
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Az elmúlt egy hétben a maximális tizenkét pontot szereztük meg, ami remek, de a játékunk még mindig nincs kész. A sikerek értékét viszont növeli, hogy kulcshiányzók mellett tudtunk ilyen eredményesek lenni – ez azt jelzi, hogy aki lehetőséget kap, él vele, és mindenki megfelelően hozza a szerepét.

ÚJPEST–MAC HKB ÚJBUDA 2–1 (1–0, 0–1, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Budapest,
Megyeri út, 652 néző. Vezette: Babic, Haszonits, Sábián, Muzsik.
UTE: RAJNA – Stadel, Balázsi / Jago, Ph. Kiss / Kiss D. (1), Varga A. – Coatta, Kiss P., Kovács Alex / Benk, Suter, Németh A. / BALOGH B. 1, Kovács S., NEMES 1 (1) / Csergő, Lászlóffy, Nejezchleb. Edző: Virág Csaba
MAC: Bálizs (Farkas R.) – Macaulay, Tóth Gergely / Garát, Pozsgai / K. Varga, Csollák / Tóth N. – Schlekmann, GOOCH (1), Dansereau / Djumics, Molnár B., Izacky / Stevens, Ritter, Kozma D. / Pápa M., Nádor, ÁDÁM 1. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 31–42
Gól – emberelőnyből: 1/0, ill. 2/0
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba:
– Igazi gyors, nagy iramú oda-vissza meccs volt. Próbáltunk egyszerűen játszani, ez olykor sikerült, olykor nem, de döntő részben inkább igen. Nem mehet haza mindkét csapat három ponttal, hiába lett volna így igazságos, de persze örülök, hogy végül azért nekünk jutott több.
Marton Tibor, másodedző: – Ha a profi edző beszél belőlem, akkor nem jó, hogy nem szereztük meg a három pontot. De ha az az edző, aki a játékosok nagy részét nevelte is, úgy elégedett lehetek a munkával, amit a jégen láttam. Született egy újpesti munkásgól, mi is lőttünk egy ilyet. Ami a mi szempontunkból fontos, hogy a kapuban helyt állt egy tizenkilenc éves éves vészkapus, egy másik tizenkilenc éves játékosunk pedig gólt szerzett. Bárki nyerhetett volna, de a három a három elleni játékban egy pillanatnyi kihagyásunkat az ellenfél kihasználta. Bálizs Bencének a lovaglóizma sérült meg, meglátjuk, ez mennyi kihagyást jelent, de őt ismerve valószínűleg nem kell sokáig nélkülöznünk.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Gyergyói Hoki Klub 12 8 2 2 56–37 +19 28
2. Sport Club Csíkszereda 12 8 2 2 52–34 +18 26
3. FTC-Telekom 11 8 1 2 36–21 +15 25
4. UTE 11 5 3 2 1 32–20 +12 23
5. Brasov Wolves 12 7 1 4 61–36 +25 22
6. MAC HKB Újbuda 9 5 2 2 34–17 +17 21
7. UNI Győr ETO HC 9 4 5 29–29 0 12
8. DVTK Jegesmedvék 11 2 1 8 25–35 –10 8
9. DEAC 10 2 1 7 32–43 –11 7
10. Dunaújvárosi Acélbikák 10 1 9 16–63 –47 3
11. Titánok 11 1 10 18–56 –38 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik