Erste Liga: elmarad a hétfői gyergyói mérkőzés – növelte előnyét az FTC

Vágólapra másolva!
2022.03.21. 11:31
null
Elmarad a hétfői gyergyói mérkőzés – növelte előnyét az FTC (Fotó: Szász Adorján)
Nem rendezik meg hétfőn a negyedik mérkőzést a Gyergyói HK és az FTC-Telekom elődöntős párharcában a jégkorong Erste Ligában, ezzel összesítésben 3–1 a budapesti csapat előnye – közölte a Ferencváros honlapjára hivatkozva az MTI.

 

A Ferencváros honlapjának közlése szerint betegséghullám miatt nem tudnak kiállni a gyergyóiak. A székelyföldiek már vasárnap este is csupán 13+2 játékossal szerepeltek a harmadik mérkőzésen, melyet az FTC idegenben 7–0-ra nyert meg.

A fradi.hu beszámolója szerint a Gyergyói Hoki Klub hétfőn hivatalosan jelezte a Magyar Jégkorongszövetségnek és az Erste Ligának, hogy a betegségek és az újabb sérülések miatt nem tudnak a szükséges minimumlétszámban kiállni a párharc negyedik összecsapására, melyet magyar idő szerint 17.30-tól rendeztek volna Gyergyószentmiklóson. A honlap emlékeztet rá, a liga csapatai az idény előtt megegyeztek arról, hogy sérülés és betegségek miatt nincs lehetőség mérkőzés halasztására, így a találkozót 5–0-s gólkülönbséggel az FTC-Telekom javára írják jóvá.

A Ferencváros így 3–1-re vezet a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban. A széria csütörtökre tervezett ötödik, budapesti mérkőzésének sorsáról később születik döntés.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik