Erste Liga: az FTC ismét legyőzte az alapszakaszelsőt

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 20:15
null
Nagy Gergő két góllal segítette győzelemhez az FTC-t (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Három nappal a Székelyföldön rendezett mérkőzésük után ezúttal Budapesten találkozott egymással a címvédő FTC-Telekom és az alapszakaszelső SC Csíkszereda, s a ferencvárosiak – akárcsak idegenben – saját közönségük előtt is legyőzték az erdélyi csapatot a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházban.

 

Az első harmadban sokáig nem született gól, a 15. percben azonban az alapszakaszgyőztes Csíkszereda megszerezte a vezetést. Fél perc sem telt el, egyenlített az FTC, majd egy emberelőnyben szerzett góllal a vezetést is átvette. A második harmadban fordított a székelyföldi csapat, sokáig azonban nem örülhetett, mivel még a pihenő előtt, Nagy Gergő duplájával visszavette a vezetést a házigazda.

A harmadik harmadban Pavuk Attila is betalált, több gól pedig már nem született – a címvédő FTC 5–3-ra legyőzte a Csíkszeredát, amely így a harmadik mérkőzését is elveszítette a középszakaszban.

Az alsóházban fordulatos mérkőzést rendeztek hétfő este Székesfehérváron. Az Újpest 2–0-s vezetése után egymás után öt gólt szereztek a Fehérvári Titánok, a vendégek azonban visszajöttek a meccsbe, és a harmadik harmad elején egyenlítettek. Nem sokkal később egy emberelőnyös góllal visszavette a vezetést, és meg is nyerte a meccset a Fehérvár.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ
FTC-TELEKOM–SC CSÍKSZEREDA 5–3
(2–1, 2–2, 1–0)
Pesterzsébet, 650 néző. V: Haszonits, Kincses, Kövesi, Kis-Király
FTC: Arany G. – Rantanen 1, Tóth Gergely – Kärmeniemi, PULLI (1) – Hegyi Á., Sarcia – Jászai, Boros – NAGY G. 2 (1), Tóth A. (1), Tóth Renátó – KULMALA 1, PAVUK 1 (1), Switzer – Hajós (1), Juusela (2), Tóth Richárd – Farkas L,, Roczanov, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
CSÍKSZEREDA: Adorján Ö. – Kuljas, Pyett 1 – Bjelov, Gecse – Győrfy, Salló A. – Flinta Láday, BROPHEY 1 (2), McLean (1), TARATUHIN (3) – Becze T., Bíró T., Rokaly Sz. – Farkas T., Fodor Cs., Vesutkin 1 – Horváth L., Rokaly N., Sándor Z. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 4, ill. 18 perc
Kapura lövések: 35–34
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Kicsit kapkodtunk az elején, sőt, néha később, túl sokat szerettünk volna, ami olyan hibákhoz vezetett, amelyeket nem szoktunk elkövetni. Utána viszont kijött a jó karakterünk, visszavettük a vezetést, és óriási győzelmet arattunk. Elég sűrű a programunk, de végül is az egész szezonban az. Szerénynek kell maradnunk, dolgozni és dolgozni, az visz minket előre.
Jason Morgan: – A védekezésünk ismét nem volt az igazi. Nem játszottunk elég pontosan, az eladott korongjaink, figyelmetlenségeink a meccsbe kerültek a kiváló ellenféllel szemben.

A FELSŐHÁZ ÁLLÁSA
1. FTC-Telekom 3 2 1 15–9 +6 11
2. Corona Brasov 2 1 1 7–6 +1 6
3. Sport Club Csíkszereda 3 3 6–13 –7 6
4. Dunaújvárosi Acélbikák 2 1 1 5–4 +1 4
5. DEAC 2 1 1 4–5 –1 3

ALSÓHÁZ
FEHÉRVÁRI TITÁNOK–UTE 6–5 (2–2, 3–2, 1–1)

Székesfehérvár, 357 néző. V: Pálkövi Zs., Halassy, Somos, Pálkövi B.
FEHÉRVÁR: Kornakker – Imre P., Mangone (1) – Horváth M., Kiss R. – Schartz, Vas Márk – Erdély B. (1), Szabó D., Balogh B., MIHÁLY Á. 2, Zion – C. CAMPBELL 2 (1), MADÁCSI 1 (1), Péter A. (1) – Császár (1), NAGY Á. (2), VINCZE G. 1 – Almási, Buzás, Kovács Alex. Edző: Kiss Dávid
UTE: Márkus (Duschek) – Saukko, Varga A. 1 – Henderson, Kiss-Rusk – Kovács Attila, Nagy N. – Pokornyi, Benk, E. Pance (1), Sikorcin (1) – AINSWORTH 1 (2), Di Diomete, Reed 1 – Nemes (1), RAFAJ 1 (2), VINCZE P. 1 (1) – Godó, Horváth Á., Kovács S. Edző: Baróti Zsolt
Kiállítás: 4, ill. 10 perc
Kapura lövés: 40–25
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: – Számunkra a szezon legérzelemdúsabb mérkőzése volt, belülről is izgalmas volt megélni. Az elején hagytuk az ellenfelünket két góllal meglépni, onnan, ha nehezen is, de visszajöttünk, és szárnyra kaptunk. Nagyon élt a padunk, minden sorunk a maximumot nyújtotta!
Virág Csaba (másodedző): – Annak ellenére, hogy vezettünk kettő nullára, nagyon kiegyenlített mérkőzés volt. Ezután viszont elképesztően indiszponáltan játszottunk, nem korcsolyáztunk, küzdöttünk eleget, és túl sok teret, valamint időt hagytunk az ellenfélnek, hogy felzárkózzon. A harmadik harmadban volt három fegyelmezetlenségből fakadó kiállításunk, ez nem fért már bele, megérdemelte a Fehérvár a győzelmet.

AZ ALSÓHÁZ ÁLLÁSA
1. Fehérvári Titánok 3 2 1 12–8 +4 10
2. Gyergyói Hoki Klub 2 1 1 6–3 +3 9
3. UTE 2 1 1 8–10 –2 7
4. Hokiklub Budapest 2 1 1 9–7 +2 4
5. Schiller-Vasas HC 3 1 2 4–11 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik