Erste Liga: az 59. percben ütött góllal győzött az FTC

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2020.12.10. 21:40
null
Nagy Gergő ütötte az FTC győztes gólját (Fotó: Dömötör Csaba, 2019)
Az FTC a végjátékban ütött góllal gyűrte le 3–2-re a Vasast a jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapján. Az éllovas MAC Újbuda 4–2-re kikapott a brassói csapat vendégeként, és a DEAC is vereséget szenvedett Erdélyben – a debrecenieket a Gyergyó verte meg ugyancsak 4–2-re.  

 

Alig egy percre volt a kisebb csodától, az Erste Liga-, magyar bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Ferencváros elleni pontszerzéstől a Vasas, ám hiába szerzett vezetést kétszer is Ladányi Balázs fiatal együttese, s őrizte 2–1-es előnyét meglepetésre még az 51. percben is, előbb Lauri Kärmeniemi egyenlített, majd az 59. minutumban ki más, mint a csapatkapitány Nagy Gergő forgatta meg a tőrt az ifjú Vasas-játékosok szívében, akiknek így végül a pontszerzés sem jött össze.

Így viszont nem történt helycsere a tabellán, azaz a Brassó egyelőre nem tudott fellépni a dobogóra, az éllovas MAC legyőzésének dacára sem.

Az újbudaiaknál nem játszhatott az eltiltott Sofron István, hiányában Terbócs István lépett elő a fővárosiak gólfelelősévé, ám a válogatott csatár duplája ezúttal csak arra volt elegendő, hogy szorossá tegye az összecsapást.

Noha a második harmad végén még kiegyenlített, az utolsó játékrészben a mostanság ihletett formában védő Tőke Zoltán nem engedélyezett több MAC-találatot, Carlo Finucci és a végül három ponttal záró Radim Valchar ellenben mattolta Farkas Rolandot – ám a fiatal kapusnak sincs szégyenkeznivalója, így is 43 védéssel zárt. A barcaságiak nagy sorozata ezzel tovább folytatódott: 12 mérkőzés után sincs rendes játékidős vereségük az Erste Ligában!

Százhatvan kilométerrel északabbra, a másik erdélyi összecsapáson gólversenyt rendezett egymással a Gyergyó és a DEAC két légiósa, Eric Pance és Jan Dalecky. A hazaiak szlovén csatárának kevesebb mint fél percre volt szüksége a vezetés megszerzéséhez, rögtön az első támadásból betalált, amire a hajdúságiak cseh centere öt perc alatt egy duplával felelt, ám a legutóbbi idényben Újpesten pont per meccs átlaggal termelő Pance még az első harmadszünet előtt egalizált.

A második játékrész váltott kapusparádéja után a záró húsz percben két erdélyi fiatal, Silló Arnold és Szigeti Ákos döntötte el a mérkőzést a Gyergyó javára, amely így közelebb kapaszkodott a bajnokságból kiemelkedő top négyeshez.

JÉGKORONG ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ

OPTEN VASAS HC–FTC-TELEKOM 2–3 (0–0, 1–1, 1–2)
Vasas Jégcentrum,
zárt kapuk mögött. V: Berger, Babic, Kedves A., Szabó D.
VASAS: TÓTH B.
BUKOR (1), Seregély – Tornyai, KMEC – Farkas B., Léránt – Surányi, Csiki
TURBUCZ 2, Bödök, Czakó – Béres, PÁTERKA, SZALMA (2) – Schmál, Szlama, Vesutkin – Németh Á., Pápa B., Farkas M.
Edző: Ladányi Balázs
FTC: Nagy K.
Ellerby, Tóth G. – Hegyi Á. (1), Boros – Sarcia, Kärmeniemi 1 (1) – Bán
Nagy G. 1, Roczanov, Somogyi (1) – Pavuk, Hodgman (1), Tóth A. – Hajós 1, Németh A. (1), Sági Martin – Galántai, Tóth G., Tóth R.
Edző: Fodor Szabolcs
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Kapura lövések: 29:36 (7:10, 11:14, 11:12)
MESTERMÉRLEG
Ladányi Balázs:
– Elégedett lehetek a srácokkal, mert a mérkőzés nagy részében azt mutatták a jégen, amit szerettünk volna, amit megbeszéltünk. Olyan hőfokon játszottunk, amilyet megkíván az ellenfél is, sajnos elkövettünk egy hibát, ami azt eredményezte, hogy most pont nélkül maradtunk. Már korábban elmondtam, hogy egyik pályára sem feltartott kézzel megyünk, így vasárnap a Tüskecsarnokban szeretnénk visszavágni.
Fodor Szabolcs: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, a Vasas az elmúlt hetekben bizonyította, hogy nem lehet félvállról venni. Ma is nagyon jól játszott, csinálta, amiben nagyon jó, nagyon jól védekezett, mindegyik játékosa kitette a maximumot a jégre. Nem könnyű ellenük játszani, nem volt könnyű feltörni a védekezésüket, de szerencsére még a 60 perces dudaszó előtt sikerült egy emberelőnyt kihasználni, nagyon örülünk ennek a három pontnak.

CORONA BRASOV (romániai)–MAC HKB ÚJBUDA 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Brassó,
zárt kapuk mögött. V: Kókai, Varjú, Muzsik, Schumacher-Kovács
BRASSÓ: TŐKE
CARLSON (1), McFadden – Dame-Malka, Wilson – Boriszenko (1), Bors H. – Gajdó T., Haraga
MOLNÁR ZOLTÁN 1, Péter B. (1), VALCHAR 1 (2) – Finucci 1, Molnár Zsombor, Tranca (1) – Gajdó B. (1), Mihály E., A. VASILE 1 – Szőcs Z., N. Vasile
Edző: Dave MacQueen
MAC: FARKAS R.
Dóczi, Pozsgai – Jászai, Macaulay – Garát (1), Tornyai M. – Bugár
Majoross B., BRANCE ORBÁN (1), Strenk O. – Lőczi, Molnár B., Nagy Krisztián – Ádám, Ritter, TERBÓCS 2 – Kedves R., Kreisz, Schlekmann
Edző: Kangyal Balázs
Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (McFadden), ill. 8 perc
Kapura lövések: 47–33
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen:
– Nehéz meccs volt egy remek ellenfél ellen. Jól kezdtünk, és bár kicsit sok kiállítást szedtünk össze, a hátrányos védekezésünk kiemelkedő volt és gólokat is tudtunk szerezni. Annyira játszottunk keményen, amennyire kellett, megérdemeltük a győzelmet!
Kangyal Balázs: – Jól játszottunk, ugyanakkor elkövettünk néhány nagy hibát, amiket a nagyon erős Brassó kihasznált. A csapatom fele tizennyolc év alatti srácokból áll, a tapasztalathiány jelentette a különbséget ezúttal.

GYERGYÓI HK (romániai)–DEAC 4–2 (2–2, 0–0, 2–0)
Gyergyószentmiklós,
zárt kapuk mögött. V: Nagy A., Pálkövi, Dorner, Kis-Király
GYERGYÓ: COOKE
Kozma Zs. (1), TRONCINSKY (2) – Ferencz-Csibi, Podlipnik – Nagy Cs., Raszulov – Elekes-Darabont, Fejes
Basaraba (1), Koskiranta, E. PANCE 2 – Silló A. 1, Szabó K. (2), SZIGETI 1 (1) – Benedek, Csergő, Péter Zs. – Barabás, Bíró G., Sára T.
Edző: Szilassy Zoltán
DEAC: Hetényi Z.
Bogesics, Filbrandt – Kloz, Vokla – Kiss R., SÁNDOR F. (1)
Kozma F., Molnár D., Szűcs I. – DALECKY 2, Mihalik (1), Novotny – Hári N., Kulesov, Pesztunov – Berta, Kiss Patrik, Mazzag
Edző: David Musial
Kiállítások: 4, ill. 9 perc
Kapura lövések: 41–46
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– A második harmaddal egyáltalán nem voltunk elégedettek – belementünk abba a rohanásba, amit a DEAC szeret csinálni –, de amikor nyerünk, mindenki boldog, és a csúnya részletek is jobban néznek ki... Tudtuk, hogy Hetényi Zolit valahogy le kell győznünk a kapujukban, végül négy gólt lőttünk neki, ez remek teljesítmény. Hellyel-közzel megvalósítottuk a tervet, ez három pontot ért!
Kecskeméti Áron másodedző: – Rosszul kezdtünk, rögtön az első percben hátrányba kerültünk, de megdolgoztunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. A záró periódusban valami nem működött, ismét volt egy hiba a védekező harmadban, és egyszer csak megint hátrányban találtuk magunkat, amiből már nem tudtunk visszajönni.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. MAC HKB Újbuda 15 8 3 2 2 70–40 +30 32
2. DEAC 16 9 1 2 4 60–48 +12 31
3. FTC-Telekom 16 6 5 3 2 64–53 +11 31
4. Corona Brasov Wolves 12 8 2 2 51–25 +26 30
5. Gyergyói Hoki Klub 14 5 1 4 4 35–40 –5 21
6. UTE 15 4 2 2 7 53–62 –9 18
7. Titánok 13 1 3 2 7 37–54 –17 11
8. Sport Club Csíkszereda 6 3 1 2 30–27 +3 10
9. Opten Vasas HC 11 3 1 7 34–44 –10 10
10. Dunaújvárosi Acélbikák 16 3 1 12 40–81 –41 7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik