„Alapvető hibákat követtünk el hátul, pontatlan passzokat adtunk, míg ellenfelünk kompaktabban játszott, jobban segítették egymást. Megérdemelten nyertek” – mondta Kreisz Brúnó a BJA HC-tól elszenvedett 5–1-es vereség után. 

Pozsgai Tamás szerint az eredmény csalóka, és egyáltalán nem volt ez számukra sima meccs az FTC ellen, amelynek megvoltak a minőségi helyzetei, de ők valóban jól mozogtak együtt, jól használták a sebességüket, és a védekezésüknek is volt tartása. Videónkban arról is beszél, hogy mennyire volt furcsa vendégként jégre lépni a Tüskecsarnokban, amely éveken keresztül a csapat otthona volt. Emellett szóba kerül a Fradi meg nem adott gólja, Kreisz pedig elmondja, érzelmileg hogyan élte meg a nevelőegyesülete elleni első meccsét. 

JÉGKORONG ERSTE LIGA
FTC-TELEKOM–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 1–5 (1–3, 0–1, 0–1)
Tüskecsarnok, 903
 néző. V: Babic, Haszonits, Kövesi, Molnár M.
FTC: Nagy Kristóf – Kärmeniemi, Sarcia / Kucsma, Szorokin / Boros, A. Nilsson / Seregély Máté – Kreisz B., Nagy G., Tóth A. / Kestilä, Betteridge (1), Kulmala 1 / Farkas L., Kaijser, Tóth Gergő / Bán, Galántai, Kozma D. Edző: Fodor Szabolcs
BJA HC: Farkas R. – POZSGAI (2), Szabó B. / GARÁT, K. Varga / Dóczi, Gőz / Tóth P. – Culigin (1), McCormick, Galoha 1 / ELO 1 (1), Viikilä 1, Schlekmann (2) / Nagy Krisztián (1), DJUMIC 2, Molnár B. / Tóth R., Weidemann, Ádám. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 27–34
Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: 
– Edzőként még nem voltam hasonló helyzetben, keressük a kiutat, de az ilyen szituációk megerősítenek minket. A BJA megmutatta, miért áll a tabella első helyén, erősek, harcolnak szívvel-lélekkel... A vezetőedzőként a Fradinál töltött első évemben irányított csapatomra emlékeztet.

Marton Tibor (másodedző): – Nem tekintettünk hullámvölgyként az elmúlt néhány meccsre, azokon is szerezhettünk volna több pontot, mivel jól játszottunk. Ezúttal is, végig négy sorral és hiba nélkül, ami ebben a ligában nagy fegyvertény. A legalacsonyabb átlagéletkorú alakulat a miénk, ezért energiának nem lehetünk híján, és ha ilyen kevés hibával játszunk, nagyon nehéz ellenünk játszani.