Ellerby (zöldben) döntött (Fotó: Micheller Szilvia)

Nem mondhatni, hogy igazán élesen kezdte a MAC elleni mérkőzést a Ferencvárost: a zöld-fehérek átaludták az első harmadot a Tüskecsarnokban, a hazaiak pedig Terbócs István góljával már a 15. másodpercben megszerezték a vezetést, s még a szünet előtt Brance Orban és Sofron István is betalált, így 3–0-ra vezetett az első szünetben a MAC.

A második húsz percben aztán mintha kicserélték volna a két csapatot, ezúttal a MAC maradt az öltözőben, igaz, a Fradinak majdnem három perc kellett a gólszerzéshez, nem pedig 15 másodperc: Nagy Gergő szépített, majd a harmad felénél Justin Hodgman csökkentette a különbséget. Sofron újabb találatát követően aztán Nagy Gergő is beütötte a második gólját, ezzel a harmadik harmadra 4–3-as hazai előny mellett fordultak a felek.

Az utolsó játékrész pedig igencsak fordulatosra sikerült, a Ferencváros a 48. percre már vezetett – Tóth Richárd és Rasmus Kulmala 66 másodperc különbséggel volt eredményes –, ám Kreisz Brúnó négy perc múlva egyenlített, 5–5. Jöhetett a ráadás, amelyet az FTC emberelőnyben kezdhetett Terbócs kiállítása miatt, ám ezt még kivédekezte a MAC, sőt, éppen a visszatérő támadó nyerhette volna meg a meccset csapatának, ám Nagy Kristóf védeni tudott. A túloldalon viszont a mérkőzés során 56 lövést kapó Bálizs Bence a hosszabbítás feléhez közeledve tehetetlen volt Keaton Ellerby lövésével szemben, ezzel nyert a Fradi, az idény során másodszor is legyőzve a listavezetőt.

A nap másik találkozója is igazán izgalmasan alakult: a Dunaújvárosi Acélbikák az első harmadban Martin St. Pierre emberelőnyös góljával vezetést szerzett, majd Mestyán István duplázta meg az előnyt.

A második harmadban már az újpestiek – érdemben – is részt vettek, alig másfél perc után például Michael Avani szépített emberelőnyből, aztán Keegan Dansereau állította vissza a kétgólos különbséget emberhátrányos góljával. Hat perccel a szünet előtt Kyle Just használt ki egy újabb hazai kiállítást, majd a harmad utolsó percében mindkét együttes betalált, így 4–3-as dunaújvárosi előnnyel kezdődött a harmadik húsz perc.

Ennek pedig a legvégén sikerült a vendégeknek az egyenlítés: fél perccel a vége előtt Just használta ki, hogy lehozták Márkus kapust. A ráadás már nem tartott sokáig, a 43. másodpercben Martin St. Pierre döntötte el a találkozót, 5–4-re nyert a Dunaújvárosi Acélbikák.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, ALAPSZAKASZ
MAC HKB Újbuda–FTC-Telekom 5–6
(3–0, 1–3, 1–2, 0–1) – hosszabbítás után
Tüskecsarnok, 677 
néző. V: Babic, Nagy A., Muzsik, Szabó D.
MAC: 
Bálizs
Pozsgai (1), Tornyai M. – Garát (1), Jászai – Dóczi, Csollák – Bugár
SOFRON I. 2, Nagy Krisztián (1), Molnár B. (1) – BRANCE ORBAN 1 (1), KREISZ 1 (1), TERBÓCS 1 (2) – Kedves R., Majoross B., Lőczi – Ádám, Ritter, Strenk O.
Edző: 
Kangyal Balázs
FTC: 
Nagy Kristóf
Ellerby 1, Kärmeniemi – Boros, Hegyi Á. – Bán, SARCIA (1) – Roczanov, Tóth Gergely
NAGY G. 2, SÁGI MARTIN (3), Tóth A. (2) – Hodgman 1 (1), KULMALA 1 (2), Németh A. (2) – Hajós, Somogyi, Tóth Richárd 1 – Galántai, Tóth Gergő, Tóth Renátó
Edző: 
Fodor Szabolcs
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Kapura lövések: 
27–56
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs:
– A hatvanöt perc alapján megérdemelte a két pontot a Ferencváros. Az elején okosan hokiztunk, kevesebb lövésből és helyzetből tudtunk nagy előnyt kovácsolni, de látszik, hogy nagyon fiatalok vagyunk, a rutin még hiányzik, nem tudjuk a sokgólos vezetést kezelni. Mélyre kerültünk, a végén mégis tudtunk egyenlíteni, a hosszabbításban pedig eldönthettük volna a meccset, ám elfáradtunk, s egy létszámfölényes helyzetet megoldott a Fradi.
Fodor Szabolcs:      – Elindultunk a fejlődés útján, kétszer annyit lőttünk kapura, mint az ellenfél, azonban így is nagyon szoros volt, jelentős hátrányból kellett visszajönnünk. Még nem vagyunk százszázalékosak, vannak hibák, de hatalmasat küzdöttünk, le a kalappal a srácok előtt, hogy egy null hármas harmad után ekkora munkával meg tudtuk nyerni a meccset!

Dunaújvárosi Acélbikák–Újpesti TE 5–4 (2–0, 2–3, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Dunaújváros, 272
 néző. V: Varjú, Berger, Kedves, Kis-Király
DAB:
 Hughson
Kovács B. Z. (1), Nilsson – Dósa, Phillips – Hruby, Mestyán 1 – Lencsés, Jakabfy
Azari, Németh P. (1), PIHLQVIST – DANSEREAU 1 (2), ST. PIERRE 2, Szappanos – Mazurek (1), PINCZÉS O. (1), TÖRÖK 1 – Gebei G., Pozsár, Somogyi N. (1)
Edző: David Leger
UTE: Márkus
STADEL (2), Szécsi – Kiss Philip, Selan (1) – Kovács Attila, Varga A. – Horváth A.
Aviani 1, BODÓ (3), JUST 2 – Nemes (1), Rafaj, Vorobjov 1 – Fliszár, Godó, Szabad – Kovács S.
Edző: Virág Csaba
Kiállítások: 14, ill. 4 perc
Kapura lövések: 31–57
MESTERMÉRLEG
Dave Leger: – Kissé érzelmes volt a mérkőzés, meglehetősen hullámzóan játszottunk. Megvolt a vezetés, de az UTE folyamatosan jött vissza. A vége hasonló volt a MAC elleni meccshez, megint a hajrában kaptunk gólt, ezen javítanunk kell a jövőben. Kicsit frusztráltak voltunk a sok emberhátrány miatt, s ha rendre hátrányban kell védekezni, nem tudunk támadni. Örülök, hogy az egyetlen emberelőnyünket beütöttük.
Virág Csaba: – Nehéz ilyenkor bármit mondani, hatvanegy percig rendben volt, amit láttunk a jégen. Nyilván vannak hibák a játékban, s ezek benne is lesznek, de ezeket a Dunaújváros kegyetlenül ki is használta. Nagyon keményen dogoztunk, hogy vissza tudjunk jönni, van karaktere a csapatnak, az utolsó percben tudtunk egyenlíteni. 

AZ ÁLLÁS
1. MAC HKB Újbuda 8 5 1 2 40–23 +17 19
2. Corona Brasov Wolves 5 3 1 1 20–12 +8 12
3. FTC-Telekom 7 1 3 2 1 31–30 +1 11
4. Sport Club Csíkszereda 5 3 1 1 28–22 +6 10
5. DEAC 6 2 1 2 1 22–21 +1 10
6. UTE 6 1 1 2 2 22–23 –1 7
7. Gyergyói Hoki Klub 7 1 1 2 3 16–25 –9 7
8. Dunaújvárosi Acélbikák 6 3 3 21–29 –8 6
9. Opten Vasas HC 4 1 3 9–17 –8 3
10. Titánok 4 1 3 10–17 –7 2