Erste Liga: a Fehérvárból erősít kapusposzton a MAC

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.03. 10:34
null
Kornakker Dániel (Fotó: Dömötör Csaba)
Az osztrák jégkorongliga előző idényében döntős Fehérvártól érkező Kornakker Dániel az Erste Ligában érdekelt MAC HKB Újbudánál folytatja pályafutását.

 

A fővárosi klub pénteken jelentette be a 26 éves kapus szerződtetését. Kornakker a 2014–2015-ös szezonban mutatkozott be az osztrák ligában, majd két amerikai év után tért oda vissza. A 2020–2021-es kiírásban 2.71, a legutóbbiban pedig 2.82 gólt kapott mérkőzésenként átlagban.

A MAC eddigi első számú kapusa, Bálizs Bence májusban Lengyelországba szerződött, Kornakker pedig szeretne stabilan kezdőkapus lenni, a Fehérvárban ezt a szerepkört nem kapta meg.

„A jégidő és a folyamatos terhelés lehetősége a MAC HKB-nál a legnagyobb számomra, valamint minden szempontból innen érkezett a legkedvezőbb ajánlat. Túl régóta ülök a cserepadon és vesztegetem az időm. Én sem leszek fiatalabb. Sajnos eddig nem kaptam meg a megfelelő bizalmat ahhoz, hogy bizonyítsak mint első számú kapus” – fogalmazott Kornakker. Hozzátette: céljai közé tartozik, hogy idén bemutatkozzon a válogatottban is.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik