Erste Liga: kiütéssel győzött a Csíkszereda és a Ferencváros

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.06. 20:35
null
Hat gólt szerzett az FTC (Fotó: Mudra László)
A harmadik mérkőzésekkel folytatódtak a jégkorong Erste Liga rájátszásának negyeddöntős összecsapásai, amelyek során Csíkszereda 7–1-re kiütötte a Gyergyói HK-t, a Corona Brasov 3–0-ra nyert az Opten-Vasas ellen, az FTC-Telekom 6–2-re legyőzte a HKB Újbudát, a DEAC pedig 3–1-es sikert aratott az Újpesti TE felett.

 

Az alapszakasz-harmadik Szereda és a Gyergyói HK első két ütközete csak hosszabbításban dőlt el, most viszont elmaradt a nagy csata, a 30. percben már 4–0-ra vezettek a vendégek, és a vége 7–1 lett.

A Vasas – akárcsak az első két idegenbeli összecsapáson – hazai jégen is megnehezítette az alapszakasz-győztes Brassó dolgát. Ezúttal a második harmadban egy balszerencsés gólt kapott, majd takarásból és üres kapura még egyet-egyet, és ezzel a kiesés szélére sodródott.

Az előző, Tüskecsarnokban rendezett találkozón a HKB Újbuda a 92. percben ütött találattal – az eddigi leghosszabb magyarországi összecsapáson – 1–1-re szépített, most pedig a második harmad hajrájáig jól tartotta magát, ekkor azonban három gólt is kapott. Az FTC végül könnyedén diadalmaskodott.

A Debrecen az első két hazai összecsapását egy-egy gól különbséggel nyerte meg, most pedig arra készült, hogy történelme során először diadalmaskodjon a Megyeri úti jégcsarnokban. Végül ez remek védekezéssel és Hetényi Zoltán védéseivel sikerült, s már csak egy győzelem választja el az elődöntőtől.

A párharcok ugyanilyen párosítással vasárnap folytatódnak.

(MTI)

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ

3. MÉRKŐZÉSEK

Gyergyói HK (romániai)–Csíkszereda (romániai) 1–7 (0–1, 0–4, 1–2)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Csíkszereda javára.

Opten-Vasas–Corona Brasov (romániai) 0–3 (0–0, 0–1, 0–2)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–0 a Brassó javára.

HKB Újbuda–FTC-Telekom 2–6 (1–1, 1–4, 0–1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 az FTC javára.

Újpesti TE–Debreceni EAC 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–0 a DEAC javára.
Jegyzőkönyv később!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik