Erste Liga: a Brasov megtörte az FTC-Telekom sorozatát

Vágólapra másolva!
2022.09.25. 17:18
null
Arany Gergelyék első vereségüket szenvedték el az új idényben (Fotó: Koncz György)
Kiegyenlített mérkőzésen győzte le az FTC-Telekom magyar bajnok jégkorongcsapatát az Erste Ligában a Corona Brasov, amely idegenben nyert 3–1-re a budapesti zöld-fehérek ellen. A Gyergyói HK simább mérkőzésen nyert a Dunaújváros otthonában.

 

Az új idényt eddig három győzelemmel kezdő magyar bajnok és Erste Liga-ezüstérmes FTC-Telekom az egy-egy győzelemmel és vereséggel rajtoló Corona Brasovot fogadta a román együttes ötmeccses magyarországi túrájának harmadik állomásán.

Az első negyed kiegyenlített játéka után a brassóiak álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez a harmad végén, de az első gólt csak a második felvonás közepén tudta megszerezni a vendégcsapat, amikor Chase Schaber bal szélről, éles szögből leadott lövése szerencsés úton, Arany Gergely lábai között jutott az FTC kapujába.

A mérkőzés képe a folytatásban sem változott, de a zöld-fehéreknek egyre több lehetőségük volt az egyenlítéshez, ami 12 perccel a rendes játékidő végén jött össze, amikor Galántai Richárd a brassói kapuba lőtt. Bár veszélyesebb lövései a hazaiaknak voltak, négy perccel a vége előtt Albert Zagidullin közelről be tudta venni a Ferencváros kapuját (1–2).

A vendéglátó az utolsó 1:40 percben kapus nélkül támadva próbált egyenlíteni, de ezt kihasználta a Brasov, és Radim Valchar góljával 3–1-es győzelmet harcolt ki az új idényben első vereségét elszenvedő FTC-Telekom ellen.

A két győzelmével éllovas Gyergyói HK Brance Orbán révén már az első harmad közepén megszerezte a vezetést a Dunaújvárosi Acélbikák vendégeként, majd előbb Sebastien Sylvestre a második etap derekán, a harmadik játékrész elején pedig Császár Hunor is bevette a hazaiak kapuját, amire az Acélbikák előbb Olli Valtola révén tudtak válaszolni, majd Lénárt René is közelebb hozta övéit, de a Gyergyó is betalált a hajrában, és 4–2-es sikerrel szerezte meg idei harmadik győzelmét.

Bár az Újpest Pokorny Dávid góljával hamar vezetett a Csíkszereda elleni hazai mérkőzésén, a romániai csapat a harmad közepén egyenlített Farkas Tamás révén. A második húsz percben ismét a lila-fehérek kerültek előnybe, hiszen Kiss Dániel és Németh Attila is bevette a csíkiak kapuját. A záró felvonásban viszont a vendégek másfél perc leforgása alatt egyenlítettek, amikor előbb Rokaly Szilárd, majd David Stach is betalált.

De hiába jött vissza a meccsbe a Csíkszereda, az újpestiek kevesebb mint két perccel rendes játékidő lejárta előtt Olekszandr Pereszunko góljával végül 4–3-ra megnyerték a mérkőzést.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
FTC-Telekom–Corona Brasov (romániai) 1–3
(0–0, 0–1, 1–2)
Budapest, Tüskecsarnok, 472
néző. V: Soós, Timár, Muzsik, Sipos
FTC-Telekom:
Arany – Nilsson (1), Marva / Boros, Szorokin / Seregély Máté, Karmeniemi / Farkas, Kucsma – Kaijser, Low, Betteridge / Kulmala, Kozma, Kestila / Kreisz, Tóth Adrián, Tóth Gergő / Bán, Galántai 1, Komáromy (1). Edző: Fodor Szabolcs
Brassó:
Tőke – Boriszenko, Sweeney (1) / Garcia, Williams (1) / Bors, Gajdó T. – Domingue, Schaber 1, Valchar 1 / Gliga, Vasile A., Zagidullin 1 / Antal, Gajdó B., Kovács Mátyás / Vasile N. R., Buda. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések:
45–31
Gól – emberelőnyből:
2/0, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: –
Nem az a csapat volt jégen, ami nyerni tudott volna. Aki a Fradiban sportol annak tudnia kell, hogy minden meccs élet-halál harc. Mindegy, ki az ellenfél, mindegy, milyen eredményeket hoznak magukkal, nekünk bele kell adni mindent, mert a Fradi ellen felszívják magukat az ellenfelek. Nem kezdtük jól a meccset és váltani sem igazán tudtunk. Futottunk az eredmény után, de ma nem volt megfelelő a csapat hozzáállása.
Dave MacQueen: –
Szerintem ez egy erős teljesítmény volt, védekezésben nagyon jó munkát végeztünk. Tudtuk, hogy jó csapat a Fradi és lesznek esélyeik a gólszerzésre. Az emberhátrányos védekezésünk is jó volt. Az első harmadban nem pörögtünk eléggé, de a kapusunk végig jó teljesítményt nyújtott. Változtatni tudtunk az előző vereségünk után, és egy nagyon erős ellenfél ellen nyertünk.

Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói HK (romániai) 2–4 (0–1, 0–1, 2–2)
Dunaújvárosi Jégcsarnok, 270
néző. V: Gangel, Babic, Sábián, Kövesi
DAB:
Jarvinen – Lammi, Tolsztusko / Varga A., Vas/ Erdély B., Léránt 1 / Marosi, Tamás – Embrich, Ödman, Somogyi / Niskanen, Szalma, Valtola 1 / Dézsi, Horváth Á., Pinczés / Stan, Strenk, Török V. Edző: Niko Eronen
Gyergyó:
Rinne – Haaranen (1), Jalonen / Fejes, Saari / Imre, Kozma – Bodó (2), Császár 1, Orbán 1 (1) / Sylvestre 1, Sárpátki 1 (1), Vincze (1) / Di Diomete (1), Szigeti, Tranca / Csiszer, Sándor-Székely, Silló. Edző: Szilassy Zoltán
Kapura lövések: 25–43
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Niko Eronen: –
Először is nagyon örülök annak, amit a csapattól láttam vasárnap a jégen. Megvolt a tervünk arra, hogy mit és hogyan fogunk játszani, s ahhoz képest, ahogy elkezdtük a szezont, vasárnap felnőttünk a feladathoz, ezért büszke vagyok a srácokra. Úgy éreztem, hogy hokimeccsen vagyok, egyenlő erők küzdelmét láttam, mindkét csapat nyerhetett volna, de ez a hoki. Van, amikor jól játszol és kikapsz egy jó meccsen, ugyanakkor bízni kell a munkában, abban, amit csinálsz, hogy a következő meccsen már te örülhess.
Szilassy Zoltán: –
Bár sokáig szoros volt az állás, azt gondolom, azért irányításunk alatt tudtuk tartani a találkozót. Jól dolgoztunk, ugyanakkor a koncentrációval akadtak azért problémáink, elképzelhető, hogy ennek oka az volt, hogy huszonnégy órával ezelőtt még Miskolcon játszottunk. Vasárnap talán nem nyújtottuk olyan jó teljesítményt, mint szombaton, s az öngólunkkal visszahoztuk a meccsbe a DAB-ot, de végül le tudtuk zárni a meccset egy újabb üres kapus góllal, amiért jár a gratuláció a csapatnak.

UTE–SC Csíkszereda (romániai) 4–3 (1–1, 2–0, 1–2)
Újpesti Jégcsarnok, 575
néző. V: Rentz, Haszonits, Szabó D., Váczi
UTE:
Rajna – Jarvinen, Kiss Dániel 1 / Kmec, Tornyai / Kiss P. J., Pokornyi 1 – Benk (1), Just, Pereszunko 1 (1) / Henttonen, Kiss Patrik, Shirley (2) / Kovács Alex (1), Németh Attila 1, Szabó R. M. / Balogh B., Madácsi, Nemes. Edző: Virág Csaba
Csíkszereda:
Samankou – Casaneanu, Ferencz-Csibi / Kubát (1), Láday (1) / Farkas 1, Gecse / Bajkó – Péter, Részegh T. (1), Rokaly Sz. 1 / Szkacskov, Stach 1, Sofron/ Becze, Fodor, Reisz Á.-S. / Péter (2), Részegh Zs.-A., Rokaly N. Edző: Hozó Levente
Kapura lövések: 43–31
Gól – emberelőnyből:
2/1, ill. 3/0

AZ ERSTE LIGA ÁLLÁSA

M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Gyergyói Hoki Klub 3 3 14–5 +9 9
2. FTC-Telekom 4 3 1 16–11 +5 9
3. Corona Brasov 3 2 1 8–6 +2 6
4. Budapest Jégkorong Akadémia 2 1 1 9–4 +5 5
5. DVTK Jegesmedvék 3 1 1 1 11–10 +1 5
6. UTE 3 1 1 1 10–12 –2 4
7. Dunaújvárosi Acélbikák 3 1 2 8–12 –4 3
8. Sport Club Csíkszereda 3 1 2 7–13 –6 1
9. DEAC 2 2 5–9 –4 0
10. FEHA19 2 2 2–8 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik