A hokiválogatott utolsó tesztje következik a vb előtt

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 12:50
null
Japán ellen zárja felkészülését és a vb-t is a magyar válogatott (Fotó: Havran Zoltán)
Az első tesztmérkőzés után jön az utolsó, a magyar jégkorong-válogatott Japánnal játszik a divízió 1/A-s világbajnokság előtt négy nappal. Aztán a vb végén megint.

Akárha a világbajnokság hetében lennénk: meccs volt és meccs lesz. A jövő héten kedden és csütörtökön leszünk abban a helyzetben, hogy a szünnapon emészthetjük, ami előtte történt, és ami utána fog: a két pihenőnap a Dél-Korea és Kazahsztán, illetve a Kazahsztán és Olaszország elleni rangadók közé esik majd. Ám ezek egyelőre odébb vannak szerencsére, mert akad még azért tennivaló a startig.

A válogatott ránézésre sima 4–2-es győzelemmel zárta első tesztmeccsét Lengyelország ellen (a japánok hétfőn 5–2-re győzték le a lengyeleket), ami már-már szokásos, hiszen a szapporói csoda előtt is játszottunk velük – meg tavaly áprilisban és idén februárban is, és mindannyiszor nyertünk, a 2011 telén B-csapatunkkal elszenvedett 1–6-ot most hagyjuk... –, ami jó ómen ugyebár, hiszen 2008-ban feljutottunk.

Kedd este viszont már Japán következik, amely a mi csoportunk tagja, azaz hamarost ismét találkozunk vele, konkrétan április 20-án, a vb zárónapján – hogy éppen milyen hangulatban és reményekkel, a jó ég tudja.

Mindenesetre a vasárnapnak akadtak tanulságai, például hogy az 1–3–1-es szisztéma még gyakorlásra szorul, az első gólunkat úgy kaptuk a lengyelektől, hogy elcsúszott a védekezésünk, a jobbhátvéd elöl ragadt egy rossz passz miatt, és csak a saját kék vonalunkig ért vissza addigra, mire a kontrát befejezték, épp az ő helyéről. A másik, hogy az emberhátrányos játék statisztikailag tökéletes, hiszen 3/0-val zárt a rivális, azonban a látvány mást mutatott: nívósabb csapat betalált volna.

Fórban viszont mi találtunk be négyből egyszer. Emellett az esztendeje nem meccselő Szuper Levente 91.7 százalékkal védett, most pedig Hetényi Zoltán következik, akinek március 15-én volt a legutóbbi bajnokija. Érdekesség, hogy mostani bevetésük előtt mindkét kapusunk 2011. április 23-án, az Olaszország elleni 3–4 alkalmával szerepelt legutóbb a válogatottban.

„Zolitól jó teljesítményre számítok, technikailag és mentálisan is – kezdte Rich Chernomaz szövetségi kapitány, aki kedd estére az utolsó keretszűkítést is betervezte. – Azt mondtam a srácoknak, hogy a Lengyelország elleni győzelem nem volt rossz kezdés, sőt önbizalom-növelőnek is megtette, ám már Japán ellen is több kell. Bartalis és Sofron ügyesen hokizott, Benk és Kovács rengeteget melózott, a negyedik sor pedig energikusan játszott és sokat ütközött, azaz elvégezte a feladatát. A hátvédeink kicsit lassan reagáltak a korongmozgásra az elején, de a második harmadtól belejöttek. Általánosságban elégedett voltam, hiszen a srácok egy része egy hónapja alig játszott meccset. Japán ellen ugyanazt kell játszanunk, amit vasárnap, csak még jobban. Nem hiszem, hogy lenne hátránya annak, hogy egy vébéellenfelünkkel gyakorolunk, sőt, hasznos lenne nyerni, mert az némi pszichológiai előnyt jelentene a vébémeccsre. Elsősorban azonban jól szeretnénk hokizni."

Az összeállításban Hetényi bevetése mellett annyi változás lesz, hogy a vasárnap pihentetett Sille Tamás játszik, csak még nem tudni, kinek a helyén, elöl pedig Mihály Árpád és Kovács Csaba helyet cserél.

A kimenetel viszont, reméljük, nem változik.

„FEL AKARUNK JUTNI!”

MAGYARORSZÁG–JAPÁN
Káposztásmegyer,
19.00 (Tv: Digi Sport2, 18.45, élő). Vezeti: Halassy, Kincses, Soós, Gangel
A várható összeállításunk. Kapus: Hetényi Z. (Rajna). Hátvédpárok: Vas M., Gőz – Pozsgai, Tokaji – Horváth A., Szirányi B. – Kiss D., Szélig – Sille. Csatársorok: Kovács Cs., Vas J., Hári – Sofron, Bartalis, Ladányi – Mihály Á., Sikorcin, Benk – Magosi, Nagy K., Nagy G.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik