Paul Ranger és Dany Heatley küzdelme
Reuters
Paul Ranger és Dany Heatley küzdelme

Vinny Prospal a szétlövés negyedik körében értékesített büntetője a Tampa Bay hazai, 4-3-as sikerét jelentette az Ottawa ellenében.

Az Senators ezzel a vereséggel sorozatban hetedszer hagyta el a jeget vesztesen. Erre a klub történetében 1996 március 22-e óta nem volt példa.

Persze sokáig úgy tűnt az egy megszerzett pontra sem lesz esélye a Keleti főcsoportot remek idényrajtjának köszönhetően még mindig vezető Ottawának. Két perccel a rendes játékidő vége előtt ugyanis a Ligtning két góllal vezetett.

Az 59. minutum megkezdésekor azonban Daniel Alfredsson, majd alig fél perccel később Wade Redden talált be a hazaiak hálójába, így 3-3-as állásnál következhetett a hosszabbítás. A ráadásban nem született újabb találat, így a már említett szétlövés döntött.

A mérkőzés legjobbja Daniel Alfredsson volt, aki két gólja mellett egy asszisztot is jegyzett, ám a büntetőknél elhibázta saját lehetőségét.

Alfredssonéhoz hasonló teljesítményt domborított a Detroit játékosa, Pavel Dacjuk is. A Red Wings a Montreal vendége volt, s az orosz hokis két góljának és egy gólpasszának is köszönhetően végül magabiztos 4-1-es győzelmet aratott.

Dacjuk egyébként szenzációs formában van: a center a "vörös szárnyak" legutóbbi öt mérkőzésén mindig betalált (összesen hetet ütött a bajnokság ezen szakaszában a klasszis) az aktuális ellenfél hálójába.

A játéknap másik két mérkőzésén a Toronto és a Calgary egyaránt 3-1-re verte soros ellenfelét, a Nashville-t, illetve a St. Louist, a két találkozó között árnyalatnyi a különbség.

Előbbin a hazaiak már 3-0-ra vezettek, amikor az ellenfél szépített, utóbbin viszont a 29. percig a vendégeknél volt az előny, de aztán jött a Flames.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 60. JÁTÉKNAP:
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 1-4
Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 3-1
Tampa Bay Lightning - Ottawa Senators 4-3-büntetőkkel
Calgary Flames - St. Louis Blues 3-1