Dudás Eszter mosolygósan nyilatkozott az olimpiáról
(Fotó: Korponai Tamás)

„Mindenképpen pontot szerettem volna szerezni Szingapúrban. Ez sikerült, sőt olyan eredményt értem el, amellyel saját várakozásaimat is felülmúltam” – nyilatkozta Dudás Eszter, aki a vegyes csapatok versenyében a portugál Miguel Valente Fernandesszel, az izraeli Fanny Beisaronnal és az osztrák Alois Knablével aranyérmet nyert az első ifjúsági olimpián. A magyar lány ezzel sporttörténelmet írt, megszerezte ugyanis a magyar triatlonsport elő olimpiai aranyérmét (igaz még „csak” az ifjúsági olimpián).

„Társaimat, akikkel a vegyes csapatot alkottuk, eddig csak látásból ismertem, de szerintem nagyon jó ötlet, hogy különböző nemzetek sportolói együtt küzdenek a csapatversenyben. Ezt a felnőtt olimpiákon is be lehetne vezetni” – vélekedett Dudás Eszter, akinek véleményével Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is „egyetért”, ő is többször nyilatkozta, hogy szívesen látna ilyen versenyeket az olimpián.

„Nagyszerűen éreztem magam Szingapúrban, az olimpiai faluban hihetetlen jó volt a hangulat, ez az, ami leginkább megfogott a versenyeken kívül. Három hetet töltöttünk Szingapúrban, volt időnk kicsit körülnézni, az is remek volt” – mondta Dudás.

„A következő versenyem a budapesti világbajnokság, amelyet szeptember második hétvégéjén rendeznek. Ott célom, hogy az első tízben végezzek. Aztán jöhet egy kis pihenés” – tekintett előre a 18 éves triatlonos.

A magyar triatlonos lányon kívül két aranyérmes úszónk, Kapás Boglárka és Biczó Bence is elmondta élményeit a Nemzeti Sport Online-nak:

VIDEÓINTERJÚ KAPÁS BOGLÁRKÁVAL ÉS BICZÓ BENCÉVEL