PSG: Macron is azt tanácsolta Mbappénak, hogy Franciaországban folytassa

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.06.04. 12:56
null
Emmanuel Macron és Kylian Mbappé, amikor a vb-győztes válogatott tagjait kitüntették a Becsületrenddel (Fotó: AFP, 2018)
Emmanuel Macron francia elnök is azt tanácsolta Kylian Mbappénak, hogy Franciaországban folytassa labdarúgókarrierjét – írja az MTI.

 

A regionális sajtóban szombaton megjelent nyilatkozatában Emmanuel Macron elárulta, hogy beszélt a Paris Saint-Germain világbajnok játékosával, akinek azt tanácsolta, hogy maradjon Franciaországban.

„Amikor egy informális, baráti megbeszélésen kikérik a véleményemet, elnökként az a feladatom, hogy megvédjem hazám értékeit” – közölte az államfő.

Az Olympique Marseille szurkolójának tartott Macron hozzátette: nem folyt bele ténylegesen az ügymenetbe, csupán sportági rajongóként fogalmazta meg a véleményét, hasonlóan azokhoz, akik szeretik a jó futballt és szurkolnak egy csapatnak.

A 23 éves Kylian Mbappéről egy éven át írt a nemzetközi sajtó, hogy a Real Madridhoz készül. A francia támadó végül a közelmúltban úgy döntött, hogy június végén lejáró szerződését három évvel meghosszabbítja a PSG-nél, amelynél az új megállapodás értelmében 2025 nyaráig marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik