Lionel Messi két idényt töltött el a PSG-ben (Fotó: Getty Images)

 

Lionel Messi 2021 nyarán a Barcelonától érkezett a Paris Saint-Germainhez, akkor augusztus 29-én, a Reims ellen debütált. Minden sorozatot figyelembe véve 74 meccsen öltötte magára a párizsiak mezét, 32 gólt szerzett és 35 gólpasszt osztott ki.

A francia fővárosban töltött ideje alatt az argentin válogatottal megnyerte a 2022-es katari világbajnokságot, valamint pályafutása során hetedszer is megkapta az Aranylabdát.

„A Paris Saint-Germain büszke arra, hogy minden idők legnagyobb futballistáját soraiban tudhatja, és meghatottsággal kíván még sok sikert Leónak pályafutása hátralévő részében” – áll a klub hivatalos közleményében.

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, Párizs városának és az embereknek ezért a két évért. Minden jót kívánok a jövőben” – nyilatkozta Messi, aki szombat este a Clermont ellen játssza utolsó mérkőzését a PSG-ben.

Egyelőre nem tudni biztosan, hol folytatja a 35 éves klasszis. Hallani lehet a szaúdi Al-Hilal érdeklődéséről, ám a legtöbbször Messi barcelonai visszatérésének lehetőségét fejtegetik az újságírók. Utóbbi esetben állítólag az MLS-ben szereplő Inter Miami szerződtetné a világbajnok futballistát, majd egy évre kölcsön is adná a katalánoknak, akiknek ez nagy segítség lenne a pénzügyi nehézségeik miatt.