Mbappé hosszabbítását a Metz elleni meccs előtt jelentették be (Fotó: AFP)

Az elmúlt időszakban Mbappét legkitartóbban a Real Madrid csábította, s édesanyja még pénteken azt nyilatkozta, hogy fia mindkét klubbal megállapodott, és csak rajta múlik, melyik csapat mellett teszi le a voksát. A 23 éves támadó a hírek szerint 300 millió eurós aláírási pénzt és idényenkénti 100 millió eurós fizetést kaphat a PSG-nél, emellett lesz beleszólása az edzőkérdésbe és a játékoskeret kialakításába is.

A PSG BEJELENTÉSE


 

A  francia klub bejelentése előtt néhány perccel a La Liga komor hangvételű közleményben jelezte, hogy ha létrejön Mbappé szerződéshosszabbítása, akkor az Európai Labdarúgó-szövetséghez fordul, mert egy ilyen volumenű üzletet nem lehet a szabályoknak megfelelve tető alá hozni.

„A La Liga szeretné leszögezni, hogy egy ilyen jellegű üzlet súlyos támadást jelent az európai labdarúgás gazdasági stabilitására, a sportág integritására, s nemcsak az  európai kupaküzdelmekre, de a hazai bajnokságokra nézve is. Botrányos, hogy egy olyan klub, mint a PSG, amely az előző idényben 200 millió eurós veszteséget jelentett, s a megelőző években további 700 milliós veszteségről közölt adatokat, annak erre az idényre lehet 650 millió eurót érő játékoskerete, és le tud zárni egy ilyen horderejű üzletet” – jelentette ki a La Liga közleményében, ebben az is szerepel: a szervezet az UEFA-nál, a francia és az európai uniós hatóságoknál is panaszt tesz a Mbappé-üzlet miatt, ha azt végül megkötik a felek.

Percekkel később aztán, a Metz elleni meccs kezdő sípszava előtt tíz perccel a PSG bejelentette a hosszabbítás létrejöttét.