PSG: kölcsönvették a franciák legnagyobb csatártehetségét – hivatalos

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 20:39
Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, a francia liga (Ligue 1) bajnoka, a Paris Saint-Germain a hivatalos oldalán közölte, hogy opciós joggal kölcsönvette a Reimstől Hugo Ekitikét, a topligákban tavaly ősszel legtöbb gólig jutó U21-es korosztályú játékost.

A Reims akadémiáján nevelkedő Hugo Ekitike 2020 októberében debütált a felnőttcsapatban, majd 2021 januárjától hat hónapig kölcsönben a Vejle BK-ban szerepelt, amelynek színeiben 11 tétmeccsen három gólt szerzett.Hugo Ekitike 2020 októberében debütált a felnőttcsapatban, majd 2021 januárjától hat hónapig kölcsönben a Vejle BK-ban szerepelt, amelynek színeiben 11 tétmeccsen három gólt szerzett.

A 20 éves Ekitike az elmúlt idényben visszatért a Reimshez, és alaposan felhívta magára a figyelmet: a topligákban tavaly ősszel ő jutott a legtöbb gólig U21-es korosztályú játékosok közül (ráadásul nyolc gólja mellett három gólpasszt is kiosztott), igaz, tavasszal kissé visszaesett a teljesítménye, de így is 11 találattal és öt assziszttal zárta az évadot.

A PSG nem közölte az üzlet részleteit, de a tekintélyes L'Équipe korábban arról írt, hogy a párizsiak bónuszokkal 36 millió eurót fizetnek a csatárért.

„A szívemre hallgattam, büszke vagyok arra, hogy itt lehetek Párizsban” – mondta a futballista.

Az U20-as francia válogatottban hatszor játszott; tavaly behívták az U21-es válogatottba is.

Sokáig arról volt szó, hogy a Premier League-ben szereplő Newcastle-ban folytatja pályafutását a 190 centiméter magas tehetség – akit termete ellenére agilis, technikás gólvágóként jellemeznek –, sőt, sajtóhírek szerint „a szarkák” a Reimsszel és a Ekitikével is megállapodtak, ám a játékos ügynöke közbeszólt, így a dugába dőlt a transzfer.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik