Kezdődik az ünneplés, itt talán még rendben volt minden (Fotó: Getty Images)

 

A Le Parisien híre szerint az incidens akkor történt, amikor a mérkőzést követően a PSG-játékosok az ultrák szektora elé vonultak, és közösen dalolva ünnepelték a győzelmet.

Csakhogy miközben a kórust vezénylő párizsi labdarúgó, Warren Zaïre-Emery a „Ki nem ugrál, nem párizsi” rigmussal rokonítható dalt kiabált a kezében tartott megafonba, legalább négy játékos – a bevezetőben nevesítettek – egészen mást, a marseille-ieket sértő trágárságokat kántált.

A Le Parisien információja szerint a liga fegyelmi vizsgálatot indít, és az esetről készült felvételek tanulmányozása után eltiltást szabhat ki a négy labdarúgóra.

A két rivális csapat botrányoktól sem mentes közös múltjában akadt már példa hasonlóra: 2011-ben a marseille-i Taye Taiwót egy meccsre eltiltották a párizsiakat sértő szavai miatt. A nigériai légiós néhány nappal később bocsánatot kért, és a pillanat hevével magyarázta a trágárkodást.

Az alábbi tweet posztszövege még elismerően szólt a labdaszedőkkel és a közönséggel közös ünneplésről, ám azóta kiderült: ez lehet a fegyelmi eljárás során felhasználandó bizonyíték.